Yozgat Lokantacılar ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Coşgun, 11 Ekim 2022 tarihinden itibaren yapılacak kredi kullanımlarında Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin oranlarında ve limitlerinde değişikliğe gidildiğini belirterek, işletme ve yatırım kredilerinde faiz oranı yüzde 15’e düşürülmüş ve esnaf ve sanatkârın yüzde 50 Hazine desteğiyle beraber ödeyeceği faiz oranı yüzde 7.5 olarak belirlendiğini aktardı.
Yozgat Lokantacılar ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Coşgun, Esnaf ve sanatkâra yönelik yatırım ve işletme kredilerinin limiti artırıldığını, faiz oranı düşürüldüğünü ifade etti.
Başkan Coşgun, esnaf ve zanaatkarlara 100 milyar, 60 ay vade ve yüzde 7,5 faiz oranlı kredinin ayrıntıları belli olduğunu söyledi.
Başkan Coşgun, şu bilgileri verdi:
Esnaf kefalet kredisine başvurmak için, en az 3 ay süreyle esnaf kefalet kooperatifine üye olmak, kredi çekmek istediğiniz kooperatife şahsen başvuru yapmak, tapu veya araç VEYA KEFALET teminatı göstermesi gerekli. Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvurması gerekiyor.
İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek.
Usta Girişimci Kredisi
Usta girişimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacaklara; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle kullandırılabilecek.
KOSGEB Eğitim Mezunu Kredisi
KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35’i geçmemiş olanlara 300 bin TL’ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi verilecek.
Diğer tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli, yıllık yüzde 7,5 faizli ve üst limiti 500 bin lira olarak kullanılabilecek. Tüm Geri ödemeler krediye göre, 1 ay, 3 ay ve 6 aylık dilimler halinde yapılacak.
Sıfır Taşıt Kredisi
Sıfır araç almak isteyenlere de yine 1,5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7,5 faizle kredi verilecek. Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek gruplarında faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılabilecek.

Editör: Haber Merkezi