Yozgat’ta iki yıldır yapımı devam eden ve bir türlü bitirilemeyen Çapanoğlu Büyük Camii çevre düzenlemesi o bölgedeki esnafları isyan ettirdi.
Yol kenarında kaldırım üzerine bırakılan toprak hafriyatı oradaki ulaşımı ve insanların geliş gidişini oldukça olumsuz etkiliyor. Esnaflar, toprak yığını nedeniyle yağışlı havalarda çamur, normal zamanlarda toz ve duman içerisinde kaldıklarına vurgu yaptı.
MAĞDUR DURUMDAYIZ
Tol Çarşı esnaflarından Mustafa Türkmen, toprak yığınının kendilerini mağdur ettiğini söyledi.
Türkmen, “Büyük Cami etrafını güzelleştirme, yeniden park yapma çalışmaları için Yozgat Belediyesi 2 yıl önce TOKİ’ye ihale verdi. Fakat TOKİ çok yavaş çalışıyor. Buranın ihalesi yapılalı 2 sene oldu. Yozgat’a yakışmayan, Yozgat’ın Büyük Camisi’ne yakışmayan toprak yığınları, hafriyatlar var. Bu hafriyatlar vatandaşların da buradan geçemeyeceği bir şekilde yolları kapatıyor. Esnaf olarak bu durum bizi zor duruma sokuyor. Herkes burada evine ekmek götürmek için çalışıyor. Fakat bunu düşünen olmadığı için mağdur durumdayız. Bu caddeden gelip geçen insanlar veya Sivas’tan Ankara’ya gidip gelen vatandaşlar bize yıllardır ‘Bu hafriyat neden burada duruyor?’ diye soruyorlar. Bize de TOKİ burada iş yeri yapacak, park yapacak diyoruz. Fakat TOKİ 2 yıldır bir ilerleme yapmıyor, çalışmıyor. Bu durumun hem esnafa hem de Yozgat’a zararı var. Çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Bu durumun acilen giderilmesini istiyoruz” dedi.
PARK BULAMIYORUZ
Şükrü Kolatar, “Hafriyattan ve bitmeyen inşaattan dolayı park sorunumuz oluyor. Bir vatandaş gelip bu dükkanlardan alış veriş yapamıyor. Vatandaş burada hem park yeri bulamıyor hem de hafriyat yığını var. Burada otoparkın kaba inşaatını yaptılar madem çalışmıyorlar, hiçbir şey yapmıyorlar en azından kapısını açsınlar vatandaşlar da buraya aracını koysun. Otoparkı yarımda olsa kullanabilelim. Ayrıca esnaf arkadaşlarla burada gündüz olmasına rağmen elektrik yakarak, ışık yakarak aydınlanmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.
İLGİLİ YERLERE İLETTİK
Esnaflardan Orhan Uğur ise “Biz burada tol çarşı esnafı olarak mağdur durumda olduğumuzu ulaşabildiğimiz herkese söyledik. Buradaki TOKİ şefine, belediye başkanına ilettik. Ama hiçbir şekilde 2 yıldır bu hafriyat buradan alınmadı. Dükkanlarımız toz içinde. Her gün rüzgar estiğinde bizde toz yutuyoruz burada. Burası ayrıca çöp hane oldu. Herkes getirdiği çöpleri buraya atıyor. Biz 3-4 defa Belediye Başkanı’nın makamına gittik. Belediye Başkanını makamında bulamadık. Belediye Başkan Yardımcılarıyla görüştük. Bize ‘Tamam, aldıracağız’ dediler ama aldırmadılar. Bugüne kadar sözlerinde durmayarak bizleri mağdur ettiler. Biz esnaf olarak onlara hakkımızı helal etmiyoruz. Biz çok şikayetçiyiz. Bir an önce bu hafriyatın buradan kaldırılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. SEVİLAY KAYAASLAN

Editör: Haber Merkezi