Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Hac ibadetini yapmak üzere 2024 yılında kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, müracaatlarını 13 Eylül- 11 Ekim 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceklerini aktardı.
İl Müftüsü Gülden, Daha önce hac kaydı olup durumlarında değişiklik yapmak istemeyenlerin kayıt yenileme işlemlerinin otomatik olarak yenileneceğini ifade etti. Müftü Gülden, “ İl, adres, iletişim bilgileri, ve konaklama türünde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız, durumlarını e-Devlet üzerinden ya da il-ilçe müftülükleri aracılığıyla güncelleyebilecek. Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlarımız, müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek.
0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlarımız, belirlenen süre içerisinde çocukların ön kayıtlarını yaptırabilecek. Söz konusu yaş aralığında bulunan çocuklar, ebeveylerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek. 
Hac ön kayıtları 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak
2024 yılı hac ön kayıtları, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine sadece e-Devlet üzerinden alınacak.
Hac ön kayıtlarının alınacağı 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında; kayıt durumunun kontrol edilmesi, kategori değişikliği, iletişim ve adres bilgileri, grup güncellemeleri, gruptan ayrılmalar, kura ili değişikliği ve çocuk adayların kaydı gibi tüm işlemler de e-Devlet üzerinden yapılabilecek” dedi.               SALİH AKGÜL

Editör: Hakimiyet Gazetesi