Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, fakülte dekanları öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni İlahiyat Fakültesi öğrencisi Recep Berat Kandemir’in Kur’an-Kerim tilaveti ile devam etti.
2021-2022 eğitim-öğretim dönemi İlahiyat Fakültesi ve Üniversite birincisi Rabia Ayar, mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı.
Ayar konuşmasında : “Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bize sağladığı nitelikli eğitim ve güzel imkânlar sayesinde 2017 yılında girdiğimiz bu fakülte kapısından şimdi ilimle donanmış, mana ile bütünleşmiş, yetişmiş birer fert olarak çıkıyoruz. Bundan sonraki hayatımızı, Bilal Şahin İlahiyat Fakültemizin bizlere aşıladığı değer ve ilkelerle donanmış olarak, dinimizin emir ve yasaklarına riayet ederek yaşamaya gayret edeceğiz ” dedi.
Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar da beş yıl süren ilahiyat eğitim ve öğretimini başarılı şekilde tamamlayarak 220 öğrenciyi mezun etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.
Prof. Dr. Dündar konuşmasında: “Sizler 5 yıl süren ilahiyat eğitim ve öğretiminizi başarılı bir şekilde tamamlayarak yeni bir sürece girdiniz. Bundan sonra, sadece öğrenen değil; hem öğrenen hem de öğreten olacaksınız. Gittiğiniz her yerde, bulunduğunuz her mahfilde, Yüce dinimiz İslam’ı insanlarımıza anlatarak, onları doğru bir şekilde bilgilendireceğinize inancımız tamdır. Öğrendiklerinizle hiçbir zaman yetinmeyip, her zaman öğrenmenin, kendinizi yenilemenin, azim ve gayreti içerisinde olacaksınız. Biliniz ki, eğitim ve öğretim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi sizin bir yuvanızdır. Sizlere kapımızın her zaman açık olduğunu asla unutmayınız.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da geleceğimizin din bilginleri, din âlimleri, müftüleri, vaizeleri, vaizleri ve ülkemizin yarınları öğrencilerimizi mezuniyetlerinde bulunmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Tören tasavvuf musikisi sanatçısı Ömer Faruk Güney konseri ile devam etti.
Konser sonrası, dereceye giren öğrencilere diplomaları ve Hayırsever iş insanı Bilal Şahin’in verdiği hediyeler takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi