Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "30 Haziran Koruyucu Aile Günü" çerçevesinde farkındalık yürüyüşü düzenlendi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla, Koruyucu Aile Farkındalık Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar ellerinde “Biz Büyük Aileyiz” yazılı pankart taşıdı.
Yozgat Lisesi önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşe protokol üyeleri ve vatandaşlar eşlik etti.
Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacı Zehra Nur Zaimoğlu, Yozgat'ta 2022 Haziran ayı itibariyle mevcut koruyucu aile sayısının 32, bu hizmetten faydalandırılan çocuk sayısının ise 45 olduğunu söyledi.
Zaimoğlu, “Koruyucu aile hizmetinde amaç; korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, kurumla işbirliği içinde; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur” dedi.
Koruyucu aile günü etkinlikleri ile koruyucu aile konusuna dikkat çekmek ve koruyucu aile sayısını artırmak olduğunu ifade eden Zaimoğlu, "Bütün çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir şekilde hayatını sürdürebileceği ailelere kavuşmaları ümidi ve gayretiyle, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nü kutluyor, koruyucu ailelerimize ve çocuklarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyoruz" ifade etti.
Konuşmanın arından halk oyunları ekipleri folklor gösterisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi