“Belgelerle Yozgat” ve “Yozgat Türk-İslam Eserleri” temalı serginin açılışı serginin açılışına Yozgat Vali-si Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Ahmet Karadağ, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Yozgat tarihine ışık tutan sergide Osmanlı arşivindeki Yozgat’a dair belgeler, gazete küpürleri ve Türk İslam eserlerinin fotoğraflarına yer verildi.
Sergi açılışın yapılmasının ardından Yozgat tarihini aydınlatan resimlerle ilgi bilgiler verildi.
Sergide bulunan fotoğraflarla ilgili bilgiler alan Vali Ziya Polat, öğrencilere de fotoğraflar hakkında sorular sorarak öğrencilerin bilmedikleri fotoğraflar hakkında bilgiler verdi.
Öğrencilere sorular sorarak samimi bir hava yaratan Vali Ziya Polat, fotoğrafları tek tek inceledi.
Belediye Başkanı Celal Köse ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer de fotoğraflar üzerinden Yozgat tarihi hakkında bildiklerini söylediler.
Sergi hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat’ın tarihinin belgeler ışığında aydınlanmasına vesile olunduğu ve bu konuya böylesine güzel bir sergi ile katkıda bulunulduğu için emeği geçenlere teşekkür etti.
Rektör Karadağ, bu sergideki belgelerin, Yozgat'ın Osmanlı dönemi tarihinin daha iyi aydınlanması, açığa çıkartılması ve Yozgat’ta bulunan Türk İslam eserlerinin tanıtılması hususunda teşvik edici bir fonksiyon ifa edeceğini söyledi.
Ayrıca Yozgat Bozok Üniversitesi’nin şehirle buluşmasına önemli bir katkı sağlayacağını da belirten Karadağ, Cumhuriyet Meydanında da sergilenen fotoğraflarla halkın Yozgat’ın tarihi zenginlikleri konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi