Takvimler 2020 yılını göstermişti. Yeni yıl ile kutlamalar başlandı. Herkesin içinde bir ince heyecan ile devam ederken peş peşe tüm dünya 2020 hiç iyi gelmediğini fark etti.
Çekirge istilası, ülkemizdeki meydan gelen depremler, covid 19 corana virüs derken, dünyanın çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlar. Devam eden savaşlar derken 2020 ilk çeyreği tüm insanlığın unutamayacağı bir yıl oldu.
Belki de devamı gelecek kimse bilemez, yüce yaratıcıdan başka. 2020 yılına girdiğimiz zaman insanlar kendileri takvimden 20 20 sayılarının bir daha bu şekilde yan yana gelmeyeceğini 20 20 sayısını ters çevirsen dahi aynısının okunacağını herkes kendi çevresinde konuşuyordu. Ama sonuçların bu kadar kötü olacağını kimse tahmin edemiyordu…
2020 yılında birçok insan dünya genelinde covid 19 corana virüsünden dolayı hayatını kaybetti. Elbet her nefis ölüm tadacaktır. Ama bu şekilde bir ölüm kimse tahmin etmiyordu. İnancımız var ama ölüm şekli insanları korkuttu.
Cenaze namazları çok az kişi ile sosyal mesafeye dikkat edilerek kılındı. Çok yakınları bizzat cenazeyi defin işlemleri ile ilgilenebildi. Cenaze sonrası taziye, mevlit, yemek ertelendi. İnsanlar acılarını paylaşamadı. Ve hiç kimse bu şekilde öleceğini düşünmedi. Ülkemizde birçok insan öldü medyadan tanınlar askeri personel olanlara sanatçılar. İnsanlar aradan geçen zamanda şöyle geriye dönüp baktıklarında 2020 yılı içi neler söyleyecekler.
Neler aldı neleri götürdü insandan ve neleri getirdi insana. Aslında önemli sorulardan bir tanesi de bu olması gerek.
Tüm dünya insanları için birkaç örnek verecek olur isek. Temizliğin ne kadar önemli olduğunu el yıkamanın ve kişisel temizliğin ne denli önemli olduğunu gösterdi anlattı bizlere 2020 yılı. Sevdiklerimizi göz göre göre alarak üstelik. Sosyal mesafenin önemini kalabalık yerlerde virüslerin çok olabileceğini kısaca temizliği gösterdi bize. Birçok sevdiğimizi bizden alarak.
Bu şekilde insanoğlu devam ederse daha temiz daha güzel şekilde seviyede yaşayacak. Covid 19 getirdiği alışkanlıkları devam ettirebilirsek ne mutlu bizlere.
Aslında ülkemizde devam ediyor. Ülke olarak el yıkama alışkanlığımız vardı şimdi pekişti. Ama dünya devletleri için bu alışkanlıklara devam etmesi gerekir. Belki de virüsün ülkemizde diğer ülkelere nazaran az görülmesi ülke olarak temizliğimize dikkat etmemizden kaynaklanıyor da olabilir.
2020 yılında hiçbir şeyden habersiz dünyaya gözünü açan minik bebekler. Çok zor bir dönemde biricik yavrularını dünyaya getirdi anneler. Ama bu yılın bu kadar zor olacağını bilmeden.
Ülkemizdeki sağlık tedbirleri sayesinde yeni doğan çocuklar virüse karşı korunarak dünyaya sağlıklı şekilde geldiler. Ama bu yıl doğan çocuklar ileride kendi doğdukları yıldaki arkadaşları ile muhabbetlerinde ne kadar çileli bir yılda dünyaya gelmişiz arkadaş diyecekler. Yâda tüm dünyanın sıkıntı çektiği birçok insanın ölürken bizlerin dünyaya gelmesi kendilerini bir özel hissedecekler belki de.
Öyle yâda böyle 2020 yılında ölen insanların olduğu virüsün yayıldığı bir yıl olsa da yeni doğanlarında yılı olmuştur. Bir kusurumuz oldu ise af ola. Kıymetli okuyucularımız.
SAĞLIKLI KALIN HOŞ ÇA KALIN. EVDE KALIN…

Editör: Haber Merkezi