Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Konya’da sabah saatlerinde deprem meydana geldiğini duyurdu. Elde edilen bilgilere göre, merkez üssü Kulu ilçesi olan sarsıntının büyüklüğü 4 olarak kaydedildi. Deprem, çevre ilçelerden de hissedildi. İlk incelemelerde can veya mal kaybına yönelik bir olumsuzluk rapor edilmedi.

YOZGAT'TA DOLMUŞ FİYASKOSU: OTOBÜS STOP ETTİ, VATANDAŞ EVİNE YÜRÜYEREK GİTTİ!
YOZGAT'TA DOLMUŞ FİYASKOSU: OTOBÜS STOP ETTİ, VATANDAŞ EVİNE YÜRÜYEREK GİTTİ!
İçeriği Görüntüle

AFAD’dan İlk Açıklama

AFAD’ın internet sitesinde yer alan verilere göre deprem, 09.16’da ve yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Yetkililer, deprem sonrası bölgedeki tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Vatandaşlar Kısa Süreli Panik Yaşadı

Kulu ve çevresinde hissedilen sarsıntı, vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden oldu. Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayanların depremi daha net hissettiği öğrenildi. Panikle dışarı çıkan bazı vatandaşlar bir süre sokakta bekledikten sonra evlerine döndü.

Uzmanlardan Deprem Hatırlatması

Jeoloji uzmanları, Konya’nın aktif fay hatları üzerinde bulunduğunu hatırlatarak vatandaşların depreme karşı bilinçli olması gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar ayrıca, küçük depremlerin bölgedeki fay hareketliliğinin göstergesi olduğunu ve bu tür sarsıntıların ciddiyetle takip edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Muhabir: SALİH AKGÜL