Yaz Kur’an kurslarının başlamasıyla birlikte ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da da camiler çocuk sesleriyle şenlendi.
Kurslarda yaz dönemi boyunca dini eğitim alacak olan çocuklar, aynı zamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kendileri için oluşturulan spor alanlarında da hoşça vakit geçirecekler.
Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Yozgat’ta açılan Kur’an-ı Kerim kurslarına çocukların büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
Yaz Kur’an-ı Kerim kurslarının devam ettiğini ve 26 Ağustos’ta sona ereceğini belirten Müftü Gülden, “Kurslarımızda çocuklarımız yeni arkadaşlıklara yelken açarken, görevlilerimiz kendilerine Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra dini eğitim veriyorlar. Yaz tatilini Kur’an-ı Kerim öğrenerek değerlendiren çocuklarımız camilerimiz ile tanışırken, Peygamberimizin hayatını, inancımızı, ibadetler imizi, abdesti, namazı, zekatı, haccı, orucu öğreniyorlar. İnsani ve ahlaki erdemleri, arkadaşlığı, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu ve dürüstlüğü öğreniyorlar” dedi.
Camide en güzel sesin çocukların sesi ve cıvıltısı olduğuna vurgu yapan Müftü Gülden, çocukların camiyle buluşmasının çok önemli olduğunu belirtti.
Müftü Gülden, çocukların uzun bir aranın ardından tekrar camilere kavuşmalarının sevincini yaşadıklarını ve bundan dolayı Allah’u Teâlâ’ya sonsuz hamdu senalar ettiklerini sözlerine ekledi. YAŞAR ÖZER

Editör: Haber Merkezi