Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Gençlik Kampları başvurularının sürdüğünü söyleyen Gençlik ve Spor Yozgat İl Müdürü Rasim Parlak, bir kardeşlik ikliminde buluşma zamanı olduğunu belirtti. Her yıl düzenlenen gençlik kampları için başvuruların 9 Mayıs tarihinde başladığını kaydeden Müdür Parlak, deniz, doğa ve çadır kampları ile gençlere hizmet verileceğini aktardı.
Gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem yaşayacaklarını da vurgulayan Müdür Parlak, gençlerin kamplara katılabilmek için 2 Temmuz tarihine kadar başvurabileceklerini ifade etti.
Gençlik ve Spor Yozgat İl Müdürü Parlak başvuru ve değerlendirme detaylarını ise şu şekilde açıkladı: “Kamplarımız ücretsiz olup katılacakların ulaşım dâhil tüm ihtiyaçları Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecektir. Çadır kampına katılmaya hak kazananlar ulaşımlarını kendileri sağlayacak olup, ulaşım ücretleri Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır.
Başvurular esnasında ikamet adresinize (mernis) göre gidebileceğiniz kamplar gözükmektedir. Ayrıca herhangi bir sebeple ikamet adresi dışında bulunan gençlerimizin de başvuru yapabilmeleri için Alternatif İl seçeneği de tercihler arasında sunulmaktadır. Kamplarımızda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılacaktır. Bir kamp dönemi 6 gündür. Çadır kampı dönemi ise 4 gündür. Çadır kampında konaklamalar Bakanlığımız tarafından temin edilen çadırlarda yapılacaktır.
Kamplara başvurular 09 Mayıs - 02 Temmuz 2022 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. İlk 5 dönem için 03 Haziran 2022 tarihine, 6-14 dönemler arası için ise 02 Temmuz 2022 tarihine, kadar başvuru yapılabilecektir. Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacaktır. Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile Mavi (Deniz) ve Yeşil (Doğa) kamplarına sadece birer kez katılabilecektir.”
Müdür Parlak, başvuru detaylarına gencizbiz.gsb.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi