Yozgat’ta kurban bayramına kısa bir süre kala kurban kesim yerleri açıklandı. Belirlenen alanlar dışında kesim yapanlara cezai işlem uygulanacak.
Belediyeden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı'nda vatandaşın kurbanlarını kesmesi için 9 nokta belirlendiği belirtildi.
Açıklamada, "Kent merkezinde hemşehrilerimiz belirlenen 9 noktada kurban kesimini gerçekleştirebilecekken, kendi mülklerinde de cadde ve sokaklara taşmadan kurban kesimlerini yapabilecekler. Kurban Bayramı süresince veteriner işleri ve zabıta müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz denetimlerini sürdürecek. Kurban kesiminde kurallara uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanacak" denildi.
Yozgat’ta Kurban kesim noktaları, Et ve Süt Kurumu karşısındaki kurban satış yeri, Çapanoğlu Mahallesi 2. Etap TOKİ Yaşamkent Sitesi üstü, Bahçeşehir Mahallesi Onur Apartmanı önü, Karatepe Mahallesi Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi yanı, Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi hayvan pazarı, Çapanoğlu Mahallesi TOKİ 1+1 Bölgesi Hz. Bilal Camii altı, Sarıhacılı Mahallesi Kazancılar kesimhane, Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi Dereboyu Sokak ve Belediye Atıksu Arıtma Tesisi Ahırlar Bölgesi olarak belirlendiği aktarıldı.
Şahsi kesim yapacak olan vatandaşlar kendi mülklerinde cadde ve sokaklara taşmadan kesim yapabilecek.
Öte yandan Hayvan atıklarının çevreye atılmaması için kurban kesim yerlerinde çöp poşeti dağıtılacak.
Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında kurbanını kesen vatandaşlara Kabahatler Kanuna göre ceza kesilecek. Vatandaşların cezai işleme maruz kalmamaları için kurban kesimini belirlenen yerde yapmaları istendi.
Ayrıca kurbanlıkların dışkıları ve atıklarının da çöp poşetlerine konularak çöp tanklarına atılması konusunda uyarı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi