Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Mesleğimi Tanıyorum, Becerilerimi Geliştiriyorum” adıyla Cumhuriyet Meydanında sergi açılışı yapıldı.
Açılışı yapılan sergide Meslek Liseleri, çeşitli çalışmalarını ortaya koydu.
Mesleki ve teknik eğitimde katma değer yaratmak, tüm paydaşların bir arada hareket etmesini ve mesleki eğitimin ülke ekonomilerine sunduğu faydaları sergilemek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Avrupa Mesleki Beceriler Haftası'nda meslek liseleri, çalışmalarını sergiledi.
Sergiye Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat Polis Okulu Müdürü Zafer Kişi, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, İlim Yayma Cemiyeti Yozgat İl Başkanı Nurullah Nurdoğan, AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Ahmet Gökhan, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Meslek Liselerinin çeşitli kategori ve çalışmalarda öne çıkan işlere imza atmaya devam ettiğini söyledi.
Pençe Kilit Operasyonunda 5 askerimizin şehit olduğunu hatırlatarak şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Müdür Yazıcı, şehitlerden dolayı kutlamaların yapılmayacağını aktardı.
874 olan çırak sayının yapılan iyileştirmeler sonucunda Bin 653’e yükseldiğini de vurgulayan Müdür Yazıcı, “Son yıllarda mesleki ve teknik eğitime yönelik hamleler ile gözle görülür bir gelişme yaşanıyor. Döner sermaye gelirlerindeki önemli artış, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının öne çıkan çalışmaları, ARGE merkezi okullarımız, patent, marka ve fikrî-sınai mülkiyet ivmesi ve mesleki eğitim merkezlerinde 1 milyon öğrenci hedefi, özellikle salgın sürecinde meslek liselerimizin pandemi sürecini kolay atlatmaya ve ekonomik açıdan üretime sağladığı katkılar öne çıkan kazanımlardan olmuş, elde edilen bu başarıların görünürlüğü sağlanmıştır. Yenilenen Mesleki eğitim Kanunu ile istihdama yönelik iş gücünün sağlanması için çok olumlu iyileştirmeler yapılmıştır.
Mesleki ve teknik eğitime yönlendirmenin ve farkındalık oluşturmanın hedeflendiği etkinliklerde 2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası'nda Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz Yozgat’ta da, çeşitli kategori ve çalışmalarda öne çıkan işlere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda İlimizde kasım ayında 874 olan çırak sayımız yapılan iyileştirmeler sonucunda Bin 653’e yükselmiştir. Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından yenilikçi teknolojiler, artırılmış gerçeklik uygulamaları ve saha uygulamalarının sergileneceği bu programda emek veren ve katkı sağlayan tüm meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür eder, saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından serginin açılışı il protokolü tarafından gerçekleştirildi. Açılış sonrasında ise Meslek Liselerince kurulan stantlar gezilerek yapılan çalışmalar incelendi.

Editör: Haber Merkezi