Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sağlık Bilimleri Fakültesi Yemin ve Mezuniyet Töreni’ne Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Hayırsever İşinsanı Bilal Şahin, fakülte dekanları, öğretim elemanları, veliler ve öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni, fakülte dönem birincisi Eda Gevenli'nin mezun öğrenciler adına yaptığı konuşma ile devam etti.

Gevenli konuşmasında: "Bugün zorlu bir eğitim süreci sonunda hepimiz birer hemşire olarak mezun olmanın verdiği gurur ve heyecanı yaşıyoruz. Üniversite hayatımızda bizleri yaşama hazırlayan iyi ve kötü anılarımız oldu. Yaşadığımız pandemi süreci ve yüreğimizi yakan deprem her ne kadar bizi üniversitemizden ayırsa da bizlere mesleğimizin önemini ve kutsallığını gösterdi" dedi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Eylem Yalman konuşmasında: "Fakültemiz hemşirelik, ebelik ve çocuk gelişimi bölümleri her geçen yıl nitelikli öğrenciler yetiştirerek sahada kaliteli hemşirelik bakımı sunmalarına katkı sağlamakta, yeni nesil ebeler olarak kadın hayatının tüm evrelerinde destek olmakta topluma nitelikli çocuk gelişimciler kazandırmaya devam etmektedir. Sevgili Mezunlarımız! Dört yıl süren zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız. Kendinize ailenize ülkenize ve dünyaya karşı sorumluluğu olan hemşire, ebe ve çocuk gelişimci olarak sağlık ordumuzda önemli görevler ifa edeceğinize inancım tam. Sizlerin başarısı Yozgat Bozok Üniversitesini daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır" ifadelerini kullandı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz konuşmasında "Mezuniyet günleri coşkuyla devam ediyor. Hem mutluluğu hem hüznü bir arada yaşıyoruz. Güzel bir tablo görüyorum. Sağlık sektörüne katkı verecek potansiyelleri yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler sadece birer meslek sahibi olmadınız. Sağlık ordusunun birer neferleri oldunuz. Birer iyilik elçisi oldunuz. Sizleri tebrik ediyor ve kutluyorum".
Hayırsever iş insanı Bilal Şahin de mezun olan Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarını tebrik ederek bundan sonraki mesleki hayatlarında başarılar diledi.
Konuşmaların ardından öğrencilere belgeleri takdim edilerek yemin ettirildi. Mezun öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

Editör: Hakimiyet Gazetesi