Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından bir açıklama paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidara yönelik çarpıcı ifadelerde bulundu. İktidarın endişe ve korku içinde hareket ettiğini, halkın sabrının tükendiğini vurgulayan İmamoğlu, değişimin artık kaçınılmaz hale geldiğini dile getirdi.
Yargı eliyle siyasetin dışına itilmek istendiğini söyleyen İmamoğlu, açık bir seçim çağrısında bulunarak, sürecin artık geri dönüşü olmayan bir noktaya geldiğini belirtti.
İmamoğlu’nun açıklamasında öne çıkan ifadeler:
“Bu yolda artık geri dönüş yok, bunu siz de farkındasınız. Adım adım sona yaklaşıyorsunuz. Özgürlük ve demokrasi uğruna bir asrı aşkın süredir mücadele veren bu yüce millet değil, siz yani küçük bir grup kaybedeceksiniz.
Demokrasiye sadece işinize geldiğinde sarıldınız, işinize gelmeyince kenara attınız. Ama şimdi o demokrasi treni, yepyeni bir rotaya çıkıyor. Halk, gerçek sahibinin kim olduğunu göstermek için hazırlık yapıyor.
Beni yargı yoluyla oyun dışı bırakabileceğinizi sanıyorsunuz. Sarayınızdan emirler veriyorsunuz: ‘İmamoğlu’nu durdurun’ diyorsunuz. Çünkü benimle seçimde karşı karşıya gelmekten çekiniyorsunuz.
Bu korkunuzun sebebi açık: Hem devlete hem halka verdiğiniz zararın farkındasınız. Halkımızın büyük bölümü geçim sıkıntısıyla mücadele ederken, siz sadece kendi iktidarınızı koruma derdindesiniz.
Bu millet artık sizi istemiyor. Herkes yolun sonuna geldiğinizi görüyor. Hatta en yakınınızdaki isimler bile sizden sonrası için hazırlık yapıyor.
Artık gitme zamanı… Cesaretli olun! Demokrasiden, halktan, seçimden ve benden Ekrem İmamoğlu’ndan korkmayın. Milletin kararına saygı gösterin, üzerlerinden elinizi çekin. Bu son seçimi onurluca, dürüstçe yapın.”




