Çay saatlerinin, kahvaltı sofralarının ve ani misafir anlarının kurtarıcısı olan poğaça tarifleri arasında, mayasız poğaça pratikliği ile öne çıkıyMayasız poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık ve pratik mayasız poğaça tarifi!

Maya kullanmadan da yumuşacık poğaçalar hazırlamak mümkün! “Mayasız poğaça nasıl yapılır?” ve “En kolay mayasız poğaça tarifi nedir?” sorularının tüm yanıtları bu tarifte…

Çay saatlerinin, kahvaltı sofralarının ve ani misafir anlarının kurtarıcısı olan poğaça tarifleri arasında, mayasız poğaça pratikliği ile öne çıkıyor. Hamur mayalamaya vakti olmayanlar için mükemmel bir seçenek sunan bu mayasız poğaça tarifi, hem kolay yapımı hem de puf puf dokusuyla tercih ediliyor. Peki, mayasız poğaça nasıl yapılır? Maya kullanmadan hızlı poğaça nasıl yapılır? Evde mayasız poğaça tarifi nedir? Poğaça yaparken pratik ve hızlı olmak isteyen kişilerin en çok sorduğu soruları haberimizde derledik. Mayasız poğaça nasıl yapılır sorusunun cevabını merak ediyorsanız adım adım tüm ayrıntılarıyla şimdi sizinle...

MAYASIZ POĞAÇA NASIL YAPILIR? İŞTE ADIM ADIM TARİFİ!

Mayasız poğaça yapmak isteyenler için gerekli olan malzemeler şunlar olmalı…

Hamur için:

· 1 adet yumurta

· 1 su bardağı süt

· Yarım su bardağı sıvı yağ

· 1,5 tatlı kaşığı toz şeker

· 1 tatlı kaşığı tuz

· 1,5 paket kabartma tozu

· 4 su bardağı un (3. bardaktan sonrası kontrollü eklenmeli)

İç harcı için:

· 1 kase ufalanmış beyaz peynir

· Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

· 1 yumurta sarısı

· Çörek otu ve susam

MAYASIZ POĞAÇA NASIL YAPILIR? MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ

1. Yoğurma kabına un hariç tüm hamur malzemelerini alın ve karıştırın.

2. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.

3. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.

4. Bu sırada iç harç için maydanozu doğrayın, peynirle karıştırın.

5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın.

6. Ortasına harç koyup yarım ay şeklinde kapatın ve çatalla kenarlarını bastırarak sabitleyin.

7. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün; çörek otu ve susam serpin.

8. Önceden ısıtılmış 190 derece fansız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

POĞAÇA YAPIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR!

· Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

· Hamur yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda hazırlanmalı.

· Un mutlaka kontrollü eklenmeli; fazla un poğaçayı sertleştirir.

· Piştikten sonra poğaçaların üzerine temiz bir bez örtülürse içlerini daha iyi çekerler.

· Fırın fansız çalıştırılmalı, aksi halde poğaçalar kuruyabilir.

FARKLI MAYASIZ POĞAÇA ÇEŞİTLERİ NASIL YAPILIR?

3-2-1 POĞAÇA:

3 su bardağı un, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 su bardağı yağ ile klasik ama garantili bir tarif.

DEREOTLU POĞAÇA:

Hamura doğranmış dereotu ekleyerek ferah bir aroma katabilirsiniz.

YOĞURTLU POĞAÇA:

Süt yerine yoğurt kullanarak farklı bir doku elde edebilirsiniz.

ZEYTİNLİ VEYA KAŞARLI İÇ HARÇ:

Peynir yerine zeytin ezmesi, patates ya da kaşar kullanabilirsiniz.

MAYASIZ POĞAÇA KAÇ KALORİ?

Orta büyüklükte bir adet mayasız poğaça yaklaşık 376 kalori içerir. İç harç ve üzerine eklenen malzemelere göre bu değer artabilir. Özellikle kalori hesaplamasına önem verenler için engeli tüketim önerilir.

or. Hamur mayalamaya vakti olmayanlar için mükemmel bir seçenek sunan bu mayasız poğaça tarifi, hem kolay yapımı hem de puf puf dokusuyla tercih ediliyor. Peki, mayasız poğaça nasıl yapılır? Maya kullanmadan hızlı poğaça nasıl yapılır? Evde mayasız poğaça tarifi nedir? Poğaça yaparken pratik ve hızlı olmak isteyen kişilerin en çok sorduğu soruları haberimizde derledik. Mayasız poğaça nasıl yapılır sorusunun cevabını merak ediyorsanız adım adım tüm ayrıntılarıyla şimdi sizinle...

MAYASIZ POĞAÇA NASIL YAPILIR? İŞTE ADIM ADIM TARİFİ!

Mayasız poğaça yapmak isteyenler için gerekli olan malzemeler şunlar olmalı…

Hamur için:

· 1 adet yumurta

· 1 su bardağı süt

· Yarım su bardağı sıvı yağ

· 1,5 tatlı kaşığı toz şeker

· 1 tatlı kaşığı tuz

· 1,5 paket kabartma tozu

· 4 su bardağı un (3. bardaktan sonrası kontrollü eklenmeli)

Ekrem İmamoğlu ‘sahte diploma’ davasında 3’üncü kez hakim karşısına çıkacak
Ekrem İmamoğlu ‘sahte diploma’ davasında 3’üncü kez hakim karşısına çıkacak
İçeriği Görüntüle

İç harcı için:

· 1 kase ufalanmış beyaz peynir

· Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

· 1 yumurta sarısı

· Çörek otu ve susam

MAYASIZ POĞAÇA NASIL YAPILIR? MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ

1. Yoğurma kabına un hariç tüm hamur malzemelerini alın ve karıştırın.

2. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.

3. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.

4. Bu sırada iç harç için maydanozu doğrayın, peynirle karıştırın.

5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın.

6. Ortasına harç koyup yarım ay şeklinde kapatın ve çatalla kenarlarını bastırarak sabitleyin.

7. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün; çörek otu ve susam serpin.

8. Önceden ısıtılmış 190 derece fansız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

POĞAÇA YAPIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR!

· Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

· Hamur yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda hazırlanmalı.

· Un mutlaka kontrollü eklenmeli; fazla un poğaçayı sertleştirir.

· Piştikten sonra poğaçaların üzerine temiz bir bez örtülürse içlerini daha iyi çekerler.

· Fırın fansız çalıştırılmalı, aksi halde poğaçalar kuruyabilir.

FARKLI MAYASIZ POĞAÇA ÇEŞİTLERİ NASIL YAPILIR?

3-2-1 POĞAÇA:

3 su bardağı un, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 su bardağı yağ ile klasik ama garantili bir tarif.

DEREOTLU POĞAÇA:

Hamura doğranmış dereotu ekleyerek ferah bir aroma katabilirsiniz.

YOĞURTLU POĞAÇA:

Süt yerine yoğurt kullanarak farklı bir doku elde edebilirsiniz.

ZEYTİNLİ VEYA KAŞARLI İÇ HARÇ:

Peynir yerine zeytin ezmesi, patates ya da kaşar kullanabilirsiniz.

MAYASIZ POĞAÇA KAÇ KALORİ?

Orta büyüklükte bir adet mayasız poğaça yaklaşık 376 kalori içerir. İç harç ve üzerine eklenen malzemelere göre bu değer artabilir. Özellikle kalori hesaplamasına önem verenler için engeli tüketim önerilir.

Kaynak: Haber Merkezi