İznik Belediyesi tarafından düzenlenen ve artık gelenekselleşen Ekinoks 2025 Fotoğrafçılar Maratonu, 19-20-21 Eylül 2025 tarihlerinde gerçekleşecek. Bu özel etkinlik, Yozgatlı fotoğrafçıları da İznik'in eşsiz tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeye davet ediyor.

İznik’in Eşsiz Güzellikleri Fotoğraf Karelerine Yansıyacak

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği iş birliğiyle düzenlenen maratonda, yılda iki kez gerçekleşen ekinos görsel şöleni ve İznik’in binlerce yıllık tarihi dokusu fotoğrafçılar için benzersiz birer konu sunuyor. Yozgat'tan katılacak olan fotoğraf sanatçıları da bu zengin görsel materyallerden ilham alarak profesyonel kareler yakalamayı hedefleyecek. Yarışma şartnamesi, tfsfonayliyarismalar.org ve İznik Belediyesi'nin resmi web sitesinden incelenebilir.

Yozgat’ta Öğretmen Kendi Kitabını Çıkar
Yozgat’ta Öğretmen Kendi Kitabını Çıkar
İçeriği Görüntüle

Toplamda 145 Bin TL Ödül Dağıtılacak

Maraton, sadece sanatın değil, aynı zamanda rekabetin de heyecanını yaşatacak. Yarışma şartlarını karşılayan katılımcılar arasından seçilecek fotoğraflara toplamda 145 bin TL ödül verilecek. Birinciye 25 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 15 bin TL ödül takdim edilecek. Ayrıca, iki mansiyon ödülü olarak 10 bin TL ve sergilenmeye layık görülen otuz fotoğrafa da 2500 TL hediye verilecek. İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, bu etkinliğin ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek tüm fotoğrafçıları maratona davet etti.

Kaynak: İHA