Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Abidesi’ne çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Teğmen Mutlu Erdoğan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparken öğrenciler de şiir okudu. Daha sonra Vali Mehmet Ali Özkan ve il protokolü, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ni ziyaret etti.
Törene, Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, daire müdürleri, askeri personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Teğmen Mutlu Erdoğan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Bu topraklar bu yurt vatan olmuşsa şehitlerimizin ve gazilerimizin şühedanın peşinde yol yürümesiyle ve yine aynı şekilde bu milletin, yüce milletin duaları peşi sıra, cephede verdiği Mücadeleyle vatan olmuştur. Dolayısıyla burada emeği olan sizlere rahmeti rahmana kavuşmuş olan gazilerimize ve şehitlerimize tekrar tekrar Allah'tan rahmet ve bu vesileyle de bu milletin bir evladı olarak minnet duygularımı ifade etmek istiyorum Tabii geçenlerde de söyledim. Bir yerde konuştuk. Anadolu zor topraklar. Anadolu doyuran topraklar. Anadolu vatanı olan topraklar ama Anadolu zor topraklar. Anadolu uyumayı ve uyumayı ve unutmayı Kabul etmeyen Anadolu yüreksizliği, Anadolu zayıflığı kabul etmeyen topraklar. Çok şükür bu topraklarda Türk milleti bin yıldır sizlerin gayreti, şehidimizin, şühedamızın cesaretiyle al bayrağımızı dalgalandıran topraklar olarak devam ediyor Tabii ben de yıllar önce naçizane yıllardır, yıllar önce diyorum. Yıllardır doğu ve güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yaptım. Orada nice vatan evladımız, dizimizin dibinde, nice vatan evladımız gözümüzün önünde şehit oldu. Şühedaya erişti. Tabii Anadolu topraklarında bir mücadele, bu mücadele biter mi? Bitmez. Az önce de söyledim. Burası zor topraklar. Burası birilerinin oyun kurmaya, biri burası birilerinin gözü önünde olmaya devam eden topraklar. Ama Allah'ın izniyle bu milletin dirayeti şehidin, şühedanın bizlere çizmiş olduğu istikamet gazilerimizin bizlere vermiş olduğu cesaret ile birlikte ilelebet mahşere kadar Türk yurdu olmaya, Türk vatanı olmaya devam edecektir. Bu vesileyle ben tekrardan Büyük Önder Atatürk'ü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü şehit gazilerimizi ve gerek aklı, gerek bedeniyle ülkesine hizmet etmiş bütün vatan erlerini huzurlarınızda tekrar minnet ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Allah sizleri etsin. Allah sizlere ömür versin.” Dedi. HABER MERKEZİ
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi