Yozgat İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Bakanlığı Müftüsü Yakup Öztürk katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla İl Müftüsü Ali Gülden Başkanlığında, Müftü Yardımcıları, Daire personeli, İmam- Hatib, Müezzin Kayyım, Kuran Kursu Öğreticileri ve Muhtarlara yönelik Büyük Sinema Toplantı Salonunda program düzenlendi.
Açılış konuşmasında geçmiş yıllarda sürdürülen vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Ali Gülden, katılımlarından ve gerçekleştireceği sunumdan dolayı Öztürk’e teşekkür etti.
İl Müftüsü Gülden, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içi için 2 bin 250 lira, yurt dışı için de bin 800 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
Müftü Gülden, kesilen veya kestirilen kurbanın Allah için fedakârca paylaşılmasının Hz. Muhammed’in örnek ahlakı ve insanlara bıraktığı çok önemli bir sünnet olduğunu kaydetti.
Programa konuşmacı olarak katılan Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde “2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu” kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi