TÜBİTAK desteğiyle önlisans ve lisans düzeyinde öğrenimlerine devam eden öğrenciler için çevrim içi yürütülmesi planlanan proje eğitimi etkinliği başladı.
“TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” tarafından desteklenmeye değer görülen ve 4 gün sürecek olan “Sağlık Bilimleri Alanında Önlisans/Lisans Öğrencilerine Yönelik Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi” sonunda, kursa katılan öğrencilere “Katılım Belgesi” de verilecek.


Tıp fakültesi, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik, fizik tedavi ve rehabilitasyon öğrencileri başta olmak üzere Sağlık Bilimleri alanında eğitim gören öğrencilere bilimsel yönden gelişmelerine katkıda bulunmak, nitelikli bilim insanının yetişmesi yolunda kazanımlar sağlayarak farkındalık oluşturmak amaçlanan ve Skype platformu üzerinden yürütülen eğitimden yararlanmak isteyen öğrencilerden 40 kişi kontenjana dâhil edildi.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Bilimsel Araştırma Sorusu” başlığı altında hipotezin belirlenmesi bir bilimsel araştırma sorusunun nasıl tasarlanıp geliştirileceği konularında bilgiler paylaştı, ikinci sunumunda da “Özgeçmiş Hazırlama” başlığı altında nitelikli özgeçmiş hazırlama kriterleri ve teknikleri ile ilgili eğitici bir seminer verdi.
İçerik ve anlatım bakımından faydalı olduğu gözlenen etkinliğin devam eden günlerde de benzer şekilde yürütüleceği bildirildi.

Editör: Hakimiyet Gazetesi