Her yıl artan üretimi ile ‘beklenen kavun’ unvanını alan bağrıbütünde sezon başladı. 30 gün süresi olan kavununun lezzetinden tatmak isteyenler ise Aydıncık İlçesi’ne davet edildi. Aydıncık ilçesine özgü olan ve tadı muzu andıran bağrıbütün kavunu hem kokusu hem de lezzeti ile vatandaşlarca beğeni topluyor. 
Halk arasında yer muzu olarak da bilinen kavun, içerisindeki çekirdeklerin birbirine yapışık, iri yumurta büyüklüğünde olması nedeniyle ‘bağrıbütün’ olarak adlandırılıyor. Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, “Bağrıbütün kavunu, ilçemizin sembolü haline geldi. Aydıncık’ta yöresel olarak yetiştirilen bir kavun türü. Fakat kavundan farklı olarak muz tadında. Kekremsi bir tadı var. Eşsiz lezzetli kavunumuzdan tatmak isteyenleri ilçemize bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
                                                       HABER MERKEZİ 
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi