Yozgat’ta Ramazan ayının başlamasıyla birçok vatandaş, çanak ve derin tepsilere doldurdukları yemeklerini fırınlarda pişirtip kendilerine kolaylık sağlıyorlar. Fırıncılar “Ramazan ayı başladı mı fırınımıza günde asgari 40-50 yemek tepsisi veya çanak gelir. Biz de bu çeşitli türde yemekleri pişirir müşterilerimizin yemek isteğini yerine getiririz. Böylece hem ekmeklerimizi satıyoruz hem de büyük bir hayır işlemiş oluyoruz” dediler. 
GÜVEÇ’E İLGİ 
Ramazan aylarında yumurtalı pideye rağbet artarken, damak tadına önem veren vatandaşlar, çanakta güveçleri de pişittiriyor. Kasap ya da evde hazırlanan özel çanak güveçleri saatler öncesinden fırına verilerek kor ateşte pişmesi bekleniyor. İftar saatine kısa bir süre kala alınan çanak güveçleri sıcak bir şekilde yeniyor. Fırın ustaları, her ramazan ayında olduğu gibi bu yılda çanakta güvece rağbetin yoğun olduğunu söyledi. Genelde güveç, karışık tava, testi ve patlıcan kebabı ile özel siparişleri hazırlayan kasaplar, böylece hem et satışı yapıyor hem de vatandaşlara yemek konusunda yardımcı oluyor. Kasaplarda hazırlanan özel yemekler, çarşı esnafının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. 
                            HABER MERKEZİ
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi