Yozgat Eski Belediye Başkanı iş insanı Mustafa Erkılıç, tarihi Yozgat Lisesi’nde mercimekli pilav ikramında bulunacak.
Yeşil Mercimek Tanıtılıyor
Türkiye’nin önemli tarım bölgeleri arasında bulunan ve yeşil mercimek üretiminde ilk sırada bulunan Yozgat’ta geleneksel damak tadının tanıtımına yönelik çalışmalar devam ediyor.
Yozgat Eski Belediye Başkanı iş insanı Mustafa Erkılıç tarafından organize edilen etkinlik ile 2 Ekim Perşembe günü öğle yemeğinde mercimekli pilav ikramı yapılacak. Programa Yozgat ve Ankara’dan da davetlilerin katılması bekleniyor.
Vatandaşlar Davetli
Yeşil mercimek üretiminde ilk sırada yer alan Yozgat’ta geçen yıl 225 bin dekar alanda ekimi yapılarak 27 bin ton üretim gerçekleştiğini dile getiren İş insanı Erkılıç, mercimekli bulgur pilavının unutulmaya yüz tutan damak tatlarından birisi olduğuna dikkat çekti.
Erkılıç, “Tarihi Yozgat Lisesi’nde mercimekli pilav günü düzenleyeceğiz. İlk kez düzenleyeceğimiz pilav gününe Yozgat ve Ankara’dan davetliler yer alacak. Liseli öğrencilerimiz ile birlikte mercimekli pilav tadına bakılacak. Programa herkesin davetli” dedi.
Farklı Aroması Var
Erkılıç, Yozgat’ta yetiştirilen yeşil mercimeğin farklı bir aromasının olduğunu ifade etti. Erkılıç, tarımsal üretime dikkat çekti. Yozgat’ın tarım alanında önemli bir yere sahip olduğuna değinen Erkılıç, özellikle aroması ve kokusu ile öne çıkan yeşil mercimeğin markalaştırılması için çalışmalar yapacaklarını vurguladı. Yozgat’ta üretilen ama farklı adlarla satılan mercimek olduğunu aktaran Erkılıç, paketleme ve pazarlama sektörlerinin iyi çalıştığını belirtti.
Erkılıç, “İçinde Yozgat geçen çok değişik isimler bularak, bu işin farkındalığını ortaya koymak zorundayız. Yozgat’ı koyabilmemiz lazım. Çünkü Yozgat'ın aroması farklı. Ne yazık ki hala yediğimiz mercimeklerin Türkiye çapında Kanadalı mercimekler var. O Kanadalı mercimekler biz üretimi yükselttikçe zannediyorum sahadan yavaş yavaş derlenip toparlanıp gidecekler” diye konuştu.