Kasım ayının gelmesiyle birlikte özellikle gençler arasında yoğun ilgi gören Kasımpatı çiçeği Yozgat’ta da çok satılıyor.
Yozgat’ta Kasımpatı Satışlarında Yükselme
Yozgat’ta Kasım ayının gelmesiyle birlikte Kasımpatı satışlarında ciddi bir hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Şehirdeki çiçekçiler, demet fiyatlarının 350 TL’den başlayarak buket fiyatlarının 750 TL’ye kadar değiştiği belirtiyor. Kasımpatı çiçeğine en yoğun ilgi gençler ve sevgililer tarafından gösteriliyor. Çiçekçiler, özellikle Kasım aynın gelmesiyle Kasımpatı çiçeğine yoğun bir ilgi olduğunu ve bu yıl da her yıl olduğu gibi talebin fazla olduğunu belirtti.
Kasımpatı Fiyatları 350 TL’den 750 TL’ye: Gençler Neden Tercih Ediyor?
Fiyatların geniş bir aralıkta seyretmesi, gençler için farklı bütçelere uygun seçeneklerin oluşmasını sağlıyor. Çiçekçiler, Kasımpatı çiçeğinin dayanıklı yapısı ve rengarenk görünümünün gençlerin dikkatini çektiğini belirtiyor. Kasımpatı çiçeğinin hem uygun hem de güzel duruyor olması özellikle gençler tarafından yoğun bir talep gördüğü şeklinde konuşan esnaflar, fiyatların talebe rağmen stabil kalması için düzenli olarak tedarik sağladıklarını aktarıyor.
Sevgililerden Yoğun Talep Var
Şehir merkezindeki çiçekçiler, önceki yıllara kıyasla bu yıl genç çiftlerin daha sık çiçek aldıklarını ve gönderdiklerini belirtiyor. Çiçekçi esnafı, Kasım ayının çiçeği olduğu için Kasımpatı çiçeğinin çok satıldığını ama bu yıl sevgililerden ciddi bir ilgi gördüklerini belirtiyor. Satıcılar, Kasımpatı çiçeğinin romantik bir anlam taşıdığını söyleyen gençlerin çoğaldığını belirtirken bu düşüncenin satışlara doğrudan yansıdığını ifade ediyor.