Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin gıda güvenliği ile hijyen şartları denetimleri devam ediyor.
Kantinlerdeki Her Şey İncelemelere Tabi Tutuluyor
Öğrencilerin güvenli gıdaya erişiminin sağlanması adına kantin işletmelerinde yapılan denetimlerde; satışa sunulan tüm gıda ürünlerinin son tüketim ve tavsiye edilen tüketim tarihleri, ürünlerin muhafazasının yapıldığı dolapların sıcaklık durumları, tost makinalarının hijyeni, simit, poğaça gibi unlu mamullerin tazelik ve hijyen durumları, kantine gelen tüm gıda maddelerinin irsaliye-fatura gibi belgeleri ile kantin çalışanlarının hijyen belgelerinin olup olmadığı ayrıca kantinin Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde kayıtlı olup olmadığı gibi unsurlar gözden geçiriliyor.
Yemekhanelerde Kapsamlı Denetimler Yapılıyor
Kafeterya, çay ocağı ve büfelerde ise gereken tüm hijyen unsurları gözden geçiriliyor.
“Gerekirse İşetmelerin Faaliyetlerine Son Verilecek”
Devam eden denetimler hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Ömer Şentürk, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli gıdaya erişiminin sağlanması, çocuklarımızın okullarda tükettikleri her türlü gıdanın kesinlikle hijyenik olması ayrıca velilerimizin de okullarda öğrenim gören çocuklarının tükettikleri gıdalarla ilgili herhangi bir kaygılarının olmaması için denetim ekiplerimiz sahada. Denetimlerimiz, 3 Kasım 2025 tarihine kadar sürecek. Denetimlerde hijyen anlamında herhangi bir aksaklık görüldüğünde bekletilmeden ekiplerimiz idari yaptırımlara başvuracak. Gerekirse hijyen yönünden kusurlu olan işetmelerin faaliyetlerine kısa sürede son verilecek” diye konuştu.