Kültür ve Sanat

Anadolu Sofralarının Yıldızı: Yozgat Çapçut Yemeği Dillere Destan Oldu

Anadolu’nun kalbi olan Yozgat yöresel yemekleriyle oldukça dikkat çekiyor. Özellikle pratik ve besleyici olması nedeniyle “Çapçut” yemeği damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Evinde Yozgat’ın bu yöresel yemeğini yapmak isteyenler için yapmak artık çok kolay. Peki, Çapçut yemeği nasıl yapılır, tarifi nedir? İşte, detaylar...

Abone Ol

Geleneksel Türk yemek kültürünün özgün örneklerini taşıyan Yozgat mutfağı, “Çapçut” yemeği ile oldukça dikkat çekiyor. Bu eşsiz lezzet köy düğünlerinde, özel davetlerde, bayram sofralarında vazgeçilmez oluyor. Bereket ve paylaşım kültürünü yansıtan çapçut yemeğini sofralarınızda ağırlamak artık çok kolay. İşte, çapçut yemeği tarifi…

Malzemeler

1 adet soğan
1 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
5 su bardağı su
Tuz
1,2 avuç üçgen makarna
Çanak peyniri

YAPILIŞI

Soğanları yemeklik doğrayın.
Derin bir tencerenin içerisine yağı salçayı ilave edin. Daha sonra soğanı ekleyin ve kavurun.
Suyu ekledikten sonra makarnaları ilave edin.
Tuzunu atın ve pişmesini bekleyin.
Bir tabağa aldıktan sonra üzerine çanak peynirini ilave edin.