Geçmiş yıllarda kazan kazan pişirilen yemeklerin yerini pide çeşitlerine bıraktı. Yozgat’ta  pratik ve ekonomik olması nedeniyle düğünlerde kıymalı tercih ediliyor.
Düğünlerde, hem daha ekonomik ve hem de pratik olması sebebi ile birkaç çeşit yemek yerine artık pide tercih edilmeye başlandı. 
Et fiyatlarının her geçen gün artığı şu günlerde düğün hazırlığı yapan vatandaşlar misafirlerine ikram etmek için yemeğe alternatif olarak hazırlanan kıymalı pideyi tercih ediyorlar. Maliyeti normal hazırlanan yemeğin üçte biri fiyatına gelen kıymalı pide vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılanıyor.  Yaz aylarında havaların aşırı sıcak geçmesine rağmen yanında ayranla sıcak sıcak ikram edilen kıymalı pide eşsiz lezzetiyle damaklarda ayrı bir lezzet bırakıyor.  Yozgat’ta bir düğünde vatandaşlara ikram edilen pideyi yiyenlerin memnuniyetini düğün sahibine iletmeleri de diğer düğün yapacakları da bu alternatif lezzete yöneldikleri gözleniyor.                                   SALİH AKGÜL
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi