KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, Girişimcilik eğitimi, kendi işini kurarak kendi işinin patronu olmak isteyen Girişimci Adaylarının bir iş fikrine dayalı olarak   kuracakları   işletmelerinin başarı düzeylerini arttırmalarının amaçlandığını kaydetti.
İl Müdürü Işık, KOSGEB Girişimcilik Eğitimiyle, Girişimcilik Programı Faaliyet Konuları Tablosunda yer alan sektörlerde kendi işyerini açarak, kendi sektöründeki rakipleriyle rekabet edebilecek, ihracat kabiliyeti olan, istihdam potansiyeli yüksek, marka değeri oluşturabilecek, yenilikçi ve teknolojik alt yapısına sahip işletmelerin kurulması, sayılarının artırılması ve Geleneksel Girişimcilik Destek Programı ile de Ticaret ve Hizmet sektörlerinde yeni işletmelerin kurulmasının hedeflendiğine değindi. 
Girişimci Adaylarının, Maliye Kaydını açmadan önce Girişimcilik eğitimini tamamlayıp Girişimcilik Sertifikalarını almaları gerektiğinin altını çizen İl Müdürü Işık, KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri E-Devlet üzerinden Online olarak yapıldığını hatırlattı.
İl Müdürü Işık, “Girişimcilik Eğitimleri herkesin kullanımına açık olup, Başvuru ve Katılım Ücretsizdir. Eğitimler, Elektronik ortamda 7/24 esasıyla yapıldığından, Girişimci Adayları günün her saatinde Online Girişimcilik Eğitime katılım sağlayarak eğitimi tamamlayabileceklerdir. Girişimci adayı,  https://lms.kosgeb.gov.tr   adresinden kullanıcı adı ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak online eğitime katılım sağlar. Girişimci adayları, Kuracağı işletmesinin göstereceği faaliyet alanlarına göre önce Geleneksel Girişimcilik Eğitimini sonra da İleri Girişimcilik Eğitimini tamamlayacaklardır. Online Eğitimi  tamamlayan adaylar Girişimcilik Belgelerini E-Devlet sisteminden alacaklardır. Girişimci Adayları, Girişimcilik Eğitimini tamamlamadan önce İşletmelerini resmi olarak açmaları halinde Girişimcilik Destek Programına başvuru yapamayacaklardır. Yani Girişimci adayları, kendi işini  resmi olarak kurmadan önce başvuru yapmak istediği programa yönelik olarak, Geleneksel Girişimcilik Eğitimi / İleri Girişimcilik Eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. Geleneksel Girişimcilik Eğitimi, Ticaret veya Hizmet sektörlerinde kendi işyerini açmak isteyen girişimci adaylarının alması gereken eğitimdir. İleri girişimcilik eğitimi ise İleri Girişimci Destek Programı Faaliyet Konuları Tablosunda belirtilen faaliyet alanlarında olmak üzere; İmalat veya Bilişim sektörlerinde kendi işletmesini kurmak isteyen girişimci adaylarının alması gereken eğitimdir. Ancak, Girişimci adaylarının İleri girişimci eğitimine katılabilmek için öncelikle Geleneksel Girişimci Eğitimini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Girişimci adaylarımız, Online Girişimcilik Eğitimleri ve Girişimcilik Destek Programları hakkında ayrıntılı bilgileri KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alabilirler” dedi.
            HABER MERKEZİ

Editör: Hakimiyet Gazetesi