‘Şehrimize hizmet, geleceğimize miras bırakıyoruz’ temasıyla hizmet ve eser belediyeciliğini yansıtan Başkan Köse, mahallelerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında da yakından ilgileniyor.
HER MAHALLEYE KONAK
Yozgat Belediyesi “Her Mahalleye Bir Konak Projesi” doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Kentin tarihi dokusunu da yansıtacak şekilde inşa edilen mahalle konakları bir bir halkın hizmetine sunuluyor.
Yozgat Belediyesi hem mahalle konakları hem de Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı tarihi konakları da restore ederek, mahalle sakinlerinin sosyal-kültürel faaliyetlerini nezih ve sağlıklı bir ortamda yapabilmelerine imkân sağlıyor.
TARİHİ DOKUNUŞ
Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla dikkat çeken Yozgat Belediyesi, kente kazandırdığı mahalle konaklarıyla mahalle sakinlerinin konak kültürünü, gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli bir görev üstleniyor. Yozgat’a değer katan ve kentin kültürünü hatırlatan mahalle konaklarının turizme de kazandırılması amaçlanıyor. 
Yozgat’ın tarihi ve kültürel dokusuna uygun mimariyle inşa edilen Mahalle Konaklarında mahalle sakinleri sosyal ve kültürel etkinliklerini gerçekleştiriyor.
MUTLU GÜNLERE 
ŞAHİTLİK EDİYOR
Her bir mahallede yapımının tamamlanması ile faaliyete başlayan konaklar vatandaşların hizmetine sunuluyor.  Konaklar da vatandaşlar söz, kına, nişan gibi etkinliklerini ücret ödemeksizin yapabiliyor. Hüzni Baba Konağı, Erbazlar Konağı, Zarife Nine Konağı, Fazlı Hafız Kültür Evi ve Konağı, Fatih Mahalle konağı, Tuzkaya Mahalle Konağı vatandaşlara hizmet veriyor.
Her mahalleye bir konak projesi kapsamında yapılan mahalle konaklarında 70 binden fazla misafir ağırlandı.
Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi ile Yozgat’ın tarihi dokusuna uygun inşa edilen mahalle konaklarında kentin gelenek ve tarihi kültürü de yaşatılmaya devam ediyor. Mahalle konaklarında vatandaşlar dini programların yanı sıra özel günlerini ve etkinliklerini yapıyor. Mahalle konakları açıldığı günden bu zamana geçen sürede 500 farklı etkinlikle 70 binden fazla misafiri ağırladı. Konaklarda taziye, Mevlid (vefat, yeni doğan bebek ), aileler arasında söz ve kına, şiir etkinliği, söyleşi programlarının yanı sıra İl Müftülüğü ve Dernekler tarafından her gün düzenlenen dini söyleşi ve sohbetler, çocuklara etkinlik programları, mahalle toplantıları bir çok programa ev sahipliği yapıyor.
BİRLİK BERABERLİK PEKİŞİYOR
Belediye Başkanı Celal Köse,  konakların birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirdiğini belirterek, yeni konakların da hizmete açılacağını aktardı.
Başkan Köse, “ Şehrimizin imarı ve ihyası için yaptığımız çalışmalarımızda hemşehrilerimizin beklenti, ihtiyaç ve isteklerini dikkate alarak projelerimize yön veriyoruz. 
Konaklarımızın her biri 320 metrekareden oluşmakta. Üst kat bayanlarımızın alt katta erkek kardeşlerimizin kullanabileceği bir mekan haline getirdik. Bahçesinde de çocuklarımız için oyun parkları olan ve mahallemize yakışır bir şekilde konaklarımızı inşa ediyoruz. Yozgat tarihi ve kültürel bir kent ve daha önceki belediye başkanlarımız da konaklarımızın tadilat ve onarım yapmışlardı. Vatandaşlarımız bu konaklarda bütünleşecek. Birlik, beraberlik ve kaynaşmayı kardeşliği burada tesis etmiş olacak. Konaklarımızı tamamen Yozgat mimarisine uygun olarak inşa ettik. Çapanoğlu konaklarından da esinlendik. Burada hem tarihi ihya ediyoruz ve tarihimizi geleceğe taşıyoruz hem de mahalle konaklarımızla da sosyal bir açığı gidermiş oluyoruz.” dedi.
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi