Başkan Aydoğmuş, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları ve TMO'nun gerçekleştirmesi gereken alım taahhütlerini sert bir dille eleştirdi. Yaptığı açıklamada, "Lafla peynir gemisi yürümüyor. AKP iktidarı çiftçiyi mağdur ediyor. Yozgat TMO çiftçiyi mağdur etmeye devam ediyor. AKP ve Cumhur İttifakı partileri Türk çiftçisini çaresizliğe mahkum etmekte ısrar ediyorlar." dedi.
Çiftçilerin yaşadığı sorunları detaylı bir şekilde anlatan Başkan Aydoğmuş, TMO'nun randevu sisteminin kapalı olması nedeniyle çiftçilerin ürünlerini teslim edemediğini ve tüccara mahkum kaldığını ifade etti. Ayrıca, çiftçilerin TMO'ya ürünlerini satamadığı gibi tüccarın da düşük fiyatlarla ürünü aldığını vurguladı.
Başkan Aydoğmuş, AKP iktidarı Çiftçiyi adam yerine koymuyor. Yozgat TMO Çiftçiyi Mağdur etmeye devam ediyor. AKP ve Cumhur İttifakı partileri Türk Çiftçisini Çaresizliğe Mahkûm etmekte ısrar ediyor,
Yozgatlı Çiftçi gerek tüccara gerekse TMO ofislerine 1 kilo buğdayını 1 ekmek fiyatına satamadığı gibi TMO Çiftçisinin yüzüne bakmıyor. Randevu sistemi açık değil. Sürekli kapalı. Çiftçi günlerce uğraşıyor, randevu alamıyor. Çiftçi ne yapacağını bilmiyor. TMO, kapısına gelen çiftçiden ürünü almayınca çiftçi çaresiz bir şekilde tüccara mahkûm oluyor. Tüccarda 4 TL ye alırım diyor çiftçi çaresiz bir şekille ürünü vermek zorunda kalıyor, çünkü çiftçi ürünü eker borçlandı ve borcunu ödemek zorunda. Sesini duyuracak bir makam bulamıyor.
Buradan; Konuyu takip ediyorum diyen, Çiftçinin elinde ürün kalmayana kadar alım yapacağız diyen, Yozgat tan yüzde 70 den fazla oy almış İktidar Milletvekillerine ve TMO Yozgat İl Müdürüne sesleniyorum. Lafla peynir gemisi yürümüyor kardeşim.
Çiftçiye Hizmet etmek istiyorsanız,
Bir zahmet, Makamınızdan kalkıp TMO Ofislerini gezmenizi tavsiye diyorum. Çiftçinin durumunu yerinde inceleyin. Tarım bakanınıza ve hükümet yetkililerine her şey norma gibi anlatmayın , tonlarca buğday aldık diyerek sanki her şey normalmiş gibi algı oluşturmayın. Hiçbir şey normal değil, gidin ofislerin önünde gerçekleri görün. Bin bir türlü bahanelerle çiftçiden ürünü almıyorsunuz. Çiftçiyi hor görüyor, çiftçiyi adam yerine koymuyorsunuz. Bakın Sabah Gazete bayiinden Yozgat gazetelerini almaya gittiğimde Gazete bayii veryansın ediyor. Adamın elimde ürünü kalmış ofis olmamış. Çiftçi mağdur oluyor konuyu gündeme getirin diyor. Siz ise Mahsul alımı 850 bin ton oldu, hiç bir sorun yok, tek buğday tanesi kalıncaya kadar alacağız diye Meclis koltuğundan kalkmadan hamaset yapıyorsunuz.
Geçen yıl çiftçiye dağı taşı ekin dediniz çiftçi ekti ama ürünü elinde kaldı. En iyi buğdayı 8.25 TL ye alırım diyorsunuz, fakat ürünü almamak için bin bir türlü bahaneler uydurup ürün kalitesiz ,ürün verimsiz diye çiftçiyi 4 TL ye, 5 TL ye tüccara mahkum ediyorsunuz, sonra tüccar aynı ürünü getirip size veriyor.
Sayın iktidar elinizi vicdanınıza koyun 1 kilo buğday 4 TL 5 TL hadi 8 TL olsun hadi 9 TL olsun diyelim peki ekmeğin 6.5 TL olduğu şu ortamda sizler iktidar mensupları bu fiyatları vicdanınıza nasıl kabul ettiriyorsunuz. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor.
Bakın; Çiftçinin borcu var, bu borçları nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünüyor. Artık kendinize gelin.
Yozgat lı çiftçiyi mağdur etmeyin.
Bu devlet, bu vatan kimsenin babasının malı değil, bu devlet ve bu vatan milletin malıdır. Çiftçiye sahip çıkmak iktidarın asli görevidir. Bu görevi 20 yıldır yerine getirmediniz, bugün bari yerine getirin dedi. ” Şeklinde Konuştu. HABER MERKEZİ
'Lafla Peynir Gemisi Yürümüyor'
Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) çiftçilere yönelik açıklamalarının gerçekleşmeyen vaatler olduğunu belirterek, çiftçilerin mağdur edildiğini dile getirdi.
Tahmini Okuma Süresi: dakika
Yorumlar