Memur-Sen, İNFAK, İlim Yayma Cemiyeti, Cihannüma Derneği, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve YediHilal Derneği başta olmak üzere çok sayıdaki sivil toplum örgütü öncülüğünde organize edilen program kapsamında gençler ve aileler bir araya geldi.
Vatandaşları sabah namazında buluşturan programda Kuran-ı Kerim okundu, toplu dualar edildi. Program dolayısıyla 7'den 70'e herkes camilere akın etti.
Geleneksel hale getirilen ‘Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’ programı Yozgat ve ilçelerde belirlenen camilerde gerçekleştirildi. Vatandaşlar çocuklarıyla birlikte omuz omuza saf tutarak sabah namazını eda etti.
Son yıllarda Avrupa’da hedef alınan Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokatif eylemler, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler için vatandaşlar sabah namazında ellerini semaya kaldırdı. Yeni eğitim-öğretim yılı için öğrencilere dua edildi. Öte yandan yurt içi, sınır ve sınır ötesinde terörle mücadelesini sürdüren Mehmetçik de dualarda yer aldı. Aynı zamanda tüm dünyadaki mazlumlar da unutulmadı.
Gençler ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği program Kur'an-ı Kerim tilaveti, sabah namazı, tesbihat ve İl Müftüsü Ali Gülden’in yaptırdığı toplu dua ile sona erdi.
REŞİT ÜNAL