Sorgun Gençlik Derneği (SORGED), Yozgat'ı tanımak ve tanıtmak amacıyla 23 Eylül 2023 Cumartesi günü gençlere özel bir kültür gezisi düzenliyor. Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nda doğa yürüyüşü yapılacak.
Sorgun Gençlik Derneği (SORGED), gençleri Yozgat'ın eşsiz güzellikleri ile buluşturuyor. 23 Eylül 2023 Cumartesi günü gerçekleşecek olan etkinlik, Yozgat'ın keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve doğal güzelliklerini gençlerin ilgisine sunacak.
SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yozgat'ın eşsiz güzelliklerini gençlere tanıtmaya devam ediyoruz. Yozgat, alternatif bir turizm merkezi olma potansiyeline sahip. Ancak birçok gencimiz var olan tarihi ve kültürel değerlerimizi bilmiyor ve tanımıyor. Yozgat'ta yaşayan gençlerimiz, Yozgat Çamlığı Milli Parkı, Hayri İnal Konağı, Sarıkaya Roma Hamamı gibi önemli yerleri ziyaret etme fırsatı bulamıyorlar. Şehrimizin tarihi camileri, konakları, antik kalıntıları ve doğal güzellikleriyle dolu olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle önce Yozgat'ımızı gençlerimize tanıtmalıyız," dedi.
Başkan Uğuz “Gezi programı, Çapanoğlu Camii ile başlayacak ve Hayri İnal Konağı, Yozgat Müzesi, Nohutlu Tepesi, Spor Vadisi gibi önemli noktaları ziyaret ederek devam edecek. Program, Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nda doğa yürüyüşü ile son bulacak.
Bu etkinlik, gençlerin şehirlerinin zengin kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini keşfetmelerine olanak tanıyacak ve yerel turizme katkı sağlayacak.” Şeklinde konuştu HABER MERKEZİ
SORGED Yozgat'ı tanıtmaya devam ediyor
Sorgun Gençlik Derneği (SORGED), gençleri yozgat'ın güzellikleriyle buluşturuyor
Tahmini Okuma Süresi: dakika
Yorumlar