Toplantının birinci gündem maddesinde, Kadışehri ilçesinde bulunan bakımevi ve araç parkının durumu ele alındı. İl Özel İdaresi Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oy birliğiyle kabul edildi. Komisyon Başkanı Adnan Kılıçaslan, Kadışehri İlçe Özel İdaresi'nin bir müdür, bir işçi ve dört şoförle hizmet verdiğini belirtti. Bakımevinde kullanılan araç ve ekipmanların eski olduğunu ve tamirlerinin maliyetli olduğunu ifade etti. Ayrıca, bakımevinde çalışan işçilerin mola zamanlarında kullanmak üzere masa ve sandalye ihtiyacı olduğunu ve yama/asfalt işlerinde çalışan işçilerin taşınması için bir minibüs gerektiğini dile getirdi. Yapılan incelemelerde eksikliklerin tespit edildiği ve hizmetin devam etmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtildi.
Gündemin ikinci maddesinde ise Aydıncık ilçesinde tarım ve hayvancılık durumu ele alındı. Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Komisyon Başkanı Mehmet Gönül, Aydıncık ilçesinin 385 km2 alana sahip olduğunu ve topraklarının 11 tarım, yüzde 29,74 çayır ve mera, yüzde 3,15 tarım dışı araziden oluştuğunu belirtti. 
Komisyon Başkanı Mehmet Gönül “Aydıncık ilçesi 385 km2 alana sahip, deniz seviyesinden 700 metre yüksekliğe olan toprakların 11 tarım, yüzde 29,74 Çayır ve mera, yüzde 3,15 Tarım dışı araziden oluşan bir ilçe. İlçe halkının yüzde 90'ı tarımla uğraşmaktadır. İlçede sulu tarımın bir kısmı halkın kendi imkanlarıyla, bir kısmında ilçede kurulan sulama kooperatifleri kanallarıyla yapılmaktadır. İlçede büyük ölçüde kuru soğan ve patates yetiştiriciliği yapılmakta olup buğday, arpa, şeker pancarı fasulye, nohut ve yeşil mercimek üretimi de yapılmaktadır. İlçede hayvancılık konusunda tarımsal alanda olduğu gibi hayvancılık alanında da mevcut potansiyel son yıllarda değerlendirilmeye başlanmıştır. Mera hayvancılığı ve ahir hayvancılığını geliştirme adına teşvik çalışmaların dürdüğü, ilçede hayvan varlığının çoğunlukla büyükbaş hayvandan oluşmasına rağmen yerli kara sığır ırkının hakim olması hayvancılığın ilçe ekonomisinde ağırlık kazanmasına engel olduğu, 2023 yılı içerisinde İlçedeki hayvan varlığı ve hayvan sağlığı ile ilgili yapılan uygulamalar yapılmakla, 7 bin 154 adet büyükbaş, 6 bin 250 adet küçükbaş, 78 adet manda varlığının olduğu, 5 bin 461 adet kanatlı hayvan, 822 adet arı kovanının mevcut olduğu belirtilmiştir.” Şeklinde konuştu
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi