Liseler Arası Tiyatro Festivali kapsamında Şehit Mustafa Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Türk Anası: Vatan Sağ Olsun!” isimli tiyatro oyunu Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatro severlerle buluştu.
Tiyatroya Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Şehit Mustafa Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bedrettin Dıvrak, Kurum Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Aileleri katıldı.
Açılış konuşması yapan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, “Liseler Arası Tiyatro Festivali’mizin ikinci tiyatro oyununu bu akşam gerçekleştiriyoruz. Gördüğümüz ilgi, bize olan duyarlılığınız bizleri çok memnun ediyor. Yapılan bütün çalışmalar, öğrencilerimizin geleceğine katkı sunmak amacı taşıyor. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine de önem veriyoruz. Şiir dinletilerimiz, müzik dinletilerimiz, resim sergilerimiz ve tiyatro festivalimiz bunların göstergesi. Yozgat’ın kültürüne katkı da bulunmaya devam edeceğiz. Emeğinize ve yüreğinize sağlık”
Türk Anası: Vatan Sağ Olsun  Tiyatro hakkında bilgi veren Şehit Mustafa Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bedrettin Dıvrak, “Yozgat Valiliğimizin himayelerinde Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde düzenlenen Liseler Arası Tiyatro Festivali’ne, okulumuz Şehit Mustafa Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin hazırlamış olduğu ‘Türk Anası: Vatan Sağ Olsun’ adlı tiyatro gösterisi ile karşınızdayız. Kıymetli misafirler; okullar öğrencilerin kendilerini gerçekleştirdikleri, toplumsallaştıkları ve zihinsel becerilerini gerçekleştirdikleri eğitim kurumlarıdır. Tüm toplumlarda okullara benzer görevler verilmiştir. Okullar görevlerini gerçekleştirirken öğrencilerden istenilen davranışları kazandırmak amacıyla en iyi ortamı oluşturarak çeşitli faaliyetler yürütürler. Sosyal çalışmalarda bunlardandır. Sosyal etkinlik alanı olarak tiyatro da; öğrencilerin gelişimi, kendilerini ifade etmeleri ve öğrenimlerini kolaylaştırmaları açısından çok önemlidir. Kültür hayatımıza Tanzimat Dönemi ile dahil olan modern tiyatroya geçmeden önce geleneksel olarak toplum hayatında yer eden gölge oyunu, köy seyirlik oyunu, ortaoyunu, meddah bizleri yüzyıllarca eğlendirmiş, eğlendirirken de eğitmiştir. Tiyatro duygu, fikir ve düşünceyi en hızlı ve etkili ulaştıran, hem yaşadığımız dünyayı hem de insanın dünyasını okuma fırsatı veren ortak bir dildir. Tiyatro insanın içinde bulunduğu toplumu anlama, insanı insana anlatma sanatıdır. Sanata değer veren bir anlayışla geleceğimiz olan gençlerin kültürel ve sosyal aktiviteler kapsamında okulda gerçekleştirdikleri tiyatro çalışmaları onlara hayatı, kavrama noktasında bilinçli bir bakış açısı ve estetik zevk kazandırmaktadır. Çalışmaları esnasında kendilerini doğru ifade edebilme, başkalarını dinleme, çevreye karşı duyarlılık kazanma, empati kurabilme, sorumluluk duygusu kazanma gibi özellikler kazandırıp kişisel gelişmelerine katkı sağlamaktadır. Tiyatronun gençlerimize sevindirilmesi amacıyla gerçekleştirilen tiyatro şenliği kapsamında tiyatroya gönül vererek, oyunlarını oynayan tüm öğrencilerimizi ve desteklerini esirgemeyerek çalışmalarda yer alan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum: Seyircilerimize de değerli katılımları için teşekkür ediyorum” Şeklinde Konuştu. 
                 HABER MERKEZİ

Editör: Hakimiyet Gazetesi