Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Süleyman Adıgüzel, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Temmuz ayında aylık enflasyonu yüzde 1,78, yıllık enflasyonu ise yüzde 31,75 olarak açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede, Yozgat'ta çiftçinin, esnafın ve dar gelirli vatandaşların ekonomik yükünün devam ettiğini belirterek, üretimi önceleyen politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendiren başkan, Yozgat'ın ekonomisinin büyük ölçüde tarım, hayvancılık ve küçük ölçekli ticarete dayandığını belirterek, yükselen maliyetlerin üretim yapan kesimleri zor durumda bıraktığını ifade etti.

Adıgüzel, "Yozgat'ta üreticimiz artan girdi maliyetleriyle mücadele ediyor, esnafımız ise düşen alım gücü nedeniyle ticaretini sürdürmekte zorlanıyor. Ekonomik göstergelerdeki iyileşmenin sahaya yansıması ve üreticinin nefes alması gerekiyor." dedi.

"HAYAT PAHALILIĞI AİLELERİN BÜTÇESİNİ ZORLUYOR"

Yıllık bazda en yüksek fiyat artışının eğitim alanında yaşandığını hatırlatan başkan, yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken ailelerin artan masraflar nedeniyle ciddi bir ekonomik yükle karşı karşıya kaldığını söyledi. Adıgüzel, "Vatandaşımız yalnızca eğitim harcamalarında değil, gıda, ulaşım ve temel ihtiyaçlarda da yükselen maliyetlerle mücadele ediyor. Ekonomik iyileşmenin gerçek karşılığı, vatandaşın alım gücünün artmasıyla görülecektir." ifadelerini kullandı.

"ANADOLU GÜÇLENİRSE TÜRKİYE GÜÇLENİR"

Ekonomik kalkınmanın büyükşehirlerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirten başkan, Yozgat gibi üretim potansiyeli yüksek illerin daha fazla yatırım ve teşvikle desteklenmesinin önemine dikkat çekti. Adıgüzel, "Yozgat'ın tarımını, hayvancılığını ve üretim kapasitesini güçlendirecek adımlar atıldığında hem ilimizin ekonomisi canlanacak hem de ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sağlanacaktır. Enflasyonla mücadelede kalıcı başarı, üretimi artıran, istihdamı büyüten ve vatandaşın refahını yükselten politikalarla mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi