Türkiye Kano Federasyonu tarafından Yozgat’ın Çekerek ilçesinde bulunan Çekerek Rafting Parkuru’nda düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası, heyecan dolu müsabakaların ardından tamamlandı. Şampiyonada dereceye giren sporcular ve kulüpler, düzenlenen ödül töreniyle kupalarına kavuştu.

Ödül Töreni Kaymakam ve Başkan Vekilinin Katılımıyla Gerçekleşti

Şampiyonanın kapanış ve ödül töreni, Çekerek Kaymakamı Can Kurt, Belediye Başkan Vekili Bahattin Şahin ve federasyon yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, organizasyona katkı sağlayan tüm sporculara teşekkür edilirken, dereceye giren kulüpler tebrik edildi.

Genel Klasmanda Rize GSK ve Eses Spor Zirvede

Şampiyonanın genel klasmanında erkekler kategorisinde Rize Gençlik ve Spor Kulübü (Rize GSK) 3 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Kadınlar genel klasmanında ise Eses Spor ve Çekerek GSB Spor Kulübü birer altın madalya elde etti. Karma kategorisinde ise Rize GSK 2 altın madalya ile en başarılı takım olurken, Sarsala Spor Kulübü 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Kategorilere Göre Şampiyonlar Belirlendi

Müsabakalar, U19, U23, Büyükler ve Yıldızlar kategorilerinde erkek, kadın ve karma branşlarında gerçekleştirildi. U19 Erkek kategorisinde Rize GSK birinci olurken, Munzur Vadi Spor Kulübü ikinci, Ataşehir Doğa Sporları Spor Kulübü üçüncü sırada yer aldı. U19 Kadın kategorisinde Eses Spor şampiyonluğa ulaşırken, Ataşehir Doğa Sporları SK ikinci, Tunceli GSB Spor Kulübü üçüncü oldu.

Çekerek'te Büyük Heyecan Sona Erdi2U23 Erkek kategorisinde Rize GSK birinciliği elde ederken, Çaykur Rize Spor Kulübü ikinci, Ardeşen Belediyesi Spor Kulübü üçüncü sırayı aldı. U23 Kadın kategorisinde ise ev sahibi ekiplerden Çekerek GSB Spor Kulübü birincilik kürsüsüne çıktı. Sarsala Spor Kulübü ikinci, Diyarbakır Yurdum Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

Çekerek'te Büyük Heyecan Sona Erdi3Büyük Erkek kategorisinde Rize GSK A takımı birinciliği elde ederken, Genç Murat Aslanları Spor Kulübü ikinci, Diyarbakır Yurdum Spor Kulübü üçüncü oldu. Yıldız Erkek kategorisinde Çatak Belediyesi Spor Kulübü birinci, Sarsala Spor Kulübü ikinci, Tunceli GSB Spor Kulübü üçüncü sırada yer aldı. Yıldız Kadın kategorisinde ise Tunceli GSB Spor Kulübü B takımı birinci, Sarsala Spor Kulübü ikinci, Tunceli GSB Spor Kulübü A takımı üçüncü oldu.

Karma Kategorilerinde de Kıyasıya Rekabet

Karma kategorilerinde de kıyasıya mücadelelere sahne olan şampiyonada U19 Karma’da Rize GSK birinci, Sarsala SK ikinci, Genç Murat Aslanları SK üçüncü oldu. U23 Karma’da Rize GSK birinciliği elde ederken, Diyarbakır Yurdum SK A takımı ikinci, aynı kulübün B takımı üçüncü sırayı aldı. Büyük Karma kategorisinde Sarsala SK birinci, Ataşehir Doğa Sporları SK ikinci, Diyarbakır Yurdum SK üçüncü oldu. Yıldız Karma kategorisinde ise Sarsala SK birincilik kürsüsüne çıkarken, Tunceli GSB SK A takımı ikinci, Genç Murat Aslanları SK üçüncü sırada yer aldı.

Kaynak: Çekerek Belediyesi