Türk güreşinin iki dev ismi, geleceğin şampiyonlarına ilham olmak için aynı minderde buluştu. 2. Büyük Güreş Festivali Minikler Türkiye Şampiyonası, Ankara Arena Spor Salonu’nda coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Dev organizasyona damga vuran an ise şüphesiz Türk spor tarihine adlarını altın harflerle yazdıran efsanelerin salona girişi oldu.

Yozgat’ın Gururu Rıza Kayaalp’e Yoğun İlgi

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül ile Dünya Şampiyonumuz, Avrupa rekortmeni hemşerimiz Rıza Kayaalp, şampiyonaya katılan minik pehlivanlar ve tribünleri dolduran güreşseverler tarafından büyük bir sevgi gösterisi ve tezahüratlarla karşılandı.

Rıza Kayaalp, Ankara Arena'da Miniklerle Buluştu (1)Yozgatlı şampiyon Rıza Kayaalp, minder çıkmaya hazırlanan minik sporcularla tek tek ilgilenerek onlara moral verdi, tecrübelerini aktardı ve bol bol fotoğraf çektirdi.

"Geleceğin Şampiyonları Bu Minderlerden Çıkacak"

Türk güreşinin altyapısını güçlendirmek ve çocuklara ata sporunu sevdirmek amacıyla düzenlenen festivalde miniklerin heyecanına ortak olan iki efsane isim, sporculara disiplinli çalışma ve pes etmeme vurgusu yaptı.

Güreşseverlerin de yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, minik güreşçilerin idol olarak gördükleri Rıza Kayaalp ve Taha Akgül ile buluştukları andaki mutlulukları gözlerinden okundu. Yozgat spor kamuoyu da öz evlatları Rıza Kayaalp’in Türk güreşine ve genç sporculara ilham olmaya devam etmesini gururla takip etti.

Kaynak: Haber Merkezi