TOKİ’nin “Yüzyılın Konut Projesi” için resmi başvurular henüz başlamadı ancak dolandırıcılar vatandaşların ilgisini fırsata çevirdi. Sosyal medya üzerinden yayılan sahte bağlantılar, resmi siteyle birebir kopyalanmış sahte sayfalara yönlendiriyor. Bu sitelerde, e-Devlet girişi taklit edilerek vatandaşlardan 12.322 TL “başvuru ücreti” isteniyor. Ardından “Konut Sigortası” adı altında 30.000 TL daha talep ediliyor. Şu ana kadar bir vatandaşın 31.810 TL kaybettiği öğrenildi.

Sahte e-Devlet doğrulamasıyla tuzağa düşürüyorlar

Dolandırıcılar, güven kazanmak için e-Devlet ekranlarını taklit eden sahte arayüzler kullanıyor. Vatandaşlar, kişisel bilgilerini bu sitelere girerek farkında olmadan kimlik ve banka verilerini paylaşıyor. Uzmanlar, resmi kurumların sitelerinin uzantılarına dikkat edilmesi gerektiğini, “gov.tr” uzantısı olmayan sitelere bilgi verilmemesi konusunda uyarıyor.

Et fiyatları izlenirken dikkat çeken çıkış: ESK Genel Müdürü hukuki süreci başlattı
Et fiyatları izlenirken dikkat çeken çıkış: ESK Genel Müdürü hukuki süreci başlattı
İçeriği Görüntüle

Uzmanlardan uyarı: “Resmi duyurular dışında hiçbir linke güvenmeyin”

Siber güvenlik uzmanları, TOKİ’nin resmi açıklamaları dışında hiçbir platformdan başvuru yapılmaması gerektiğini vurguluyor. Henüz resmi başvuru sürecinin başlamadığını hatırlatan uzmanlar, vatandaşların herhangi bir ücret ödemeden önce kurum doğrulaması yapmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca, şüpheli durumlarda emniyet birimlerine veya siber suçlarla mücadele ekiplerine başvurulması öneriliyor.

Muhabir: Salih Akgül