Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'den 11 kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. TFF'nin 25 Şubat 2026 tarihli açıklamasına göre süreç resmi olarak başlatıldı.
Sevk edilen Süper Lig kulüpleri Antalyaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantep FK, Göztepe, Kasımpaşa, Kayserispor, Kocaelispor, Konyaspor ve Samsunspor olarak sıralandı. Kulüplerin sevk nedenlerine ilişkin detaylı bilgi TFF tarafından paylaşılmadı.
Kulüp Başkanları da Kurula Sevk Edildi
TFF açıklamasında, iki Süper Lig kulübünün başkanlarının da ayrıca PFDK'ye gönderildiği belirtildi. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamaları" nedeniyle sevk edildi.
Kayserispor Kulübü Başkanı Nurettin Açıkalın ise "talimatlara aykırı hareket" sebebiyle disiplin kurulunun önüne çıkarılacak. Her iki başkanın da hangi açıklama ve talimatlara atıfla sevk edildiği açıklanmadı.
1. Lig'den Beş Kulüp Daha Listede
TFF'nin sevk listesi Süper Lig ile sınırlı kalmadı. Trendyol 1. Lig ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler, Iğdır FK, Pendikspor, Sakaryaspor ve Vanspor FK'nin de PFDK'ye sevki gerçekleşti.
Bu kulüplerin de hangi gerekçelerle disiplin kuruluna sevk edildikleri resmi açıklamada yer almadı. Sürecin ilerleyen aşamalarında PFDK kararları bekleniyor.
Caner Erkin'e Hakaret Cezası Süreci
Öte yandan, bugün Sakaryaspor'dan ayrıldığı açıklanan tecrübeli futbolcu Caner Erkin de sevk listesinde yer aldı. Erkin, Sivasspor maçındaki "hakareti" nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
Caner Erkin, söz konusu karşılaşmada kırmızı kart görerek oyun dışında kalmıştı. Hakaret içeren ifadeleri nedeniyle disiplin kurulu önüne çıkarılacak olan futbolcunun ceza alıp almayacağı merak konusu.
PFDK'nin söz konusu sevklerle ilgili kararlarını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Kararlara itiraz hakkı bulunuyor.




