Federasyon Genel Başkanı İsmail Turgut Öksüz liderliğinde yürütülen kampanyaya, Trabzon derneklerinin başkanları, yöneticileri ve çok sayıda taraftar katılım gösterdi. Organizasyon, erken saatlerden itibaren yoğun ilgiyle karşılandı.

"Başkanın mücadelesine duyarsız kalamazdık"

Etkinlikte konuşan İsmail Turgut Öksüz, kampanyanın Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın önderliğinde yürütülen mücadeleye destek olmak amacıyla başlatıldığını belirtti. Doğan'ın yurt dışında olması nedeniyle etkinlikte yer alamadığını aktaran Öksüz, sürekli irtibat halinde olduklarını vurguladı.

"Başkanımız Ertuğrul Doğan önderliğinde Trabzonspor'un başlatmış olduğu bir mücadele var. Biz de Trabzonlu ve Trabzonsporlu bir federasyon olarak camiamızın yanında olduğumuzu gösterecek bir kampanya başlattık. Bir ay içerisinde kampanya hedefimize ulaşacağımızı öngörüyorum. Üç büyük kulüple mücadele edebilmek, onların hegemonyasını kırabilmek için bu tür projelerde takımımızın yanında olmak zorundayız."

"Tamamen borçsuz bir Trabzonspor göreceğiz"

Öksüz, şampiyonluktan daha değerli işler yapıldığını ifade ederek, önümüzdeki aylarda borçsuz bir Trabzonspor tablosunun ortaya çıkacağını dile getirdi. 61 bin rakamının sembolik olarak belirlendiğini ve çok daha fazlasının alınabileceğini söyleyen Öksüz, Trabzonspor'a başkanlık yapmış tüm eski başkanları da kampanyaya destek olmaya davet etti.

"Trabzon'un en büyük markası Trabzonspor'dur. İsimlerin hiçbir ehemmiyeti yok. Trabzonspor, aynı renkler etrafında toplandığımız davamızdır. Bugün, bu renklere sahip çıkma günüdür. Gün, samimiyetle Trabzonspor'un yanında olma günüdür."

15 Temmuz gazisinden anlamlı çağrı

Kampanyaya destek vermek için etkinliğe katılan 15 Temmuz Gazisi Mehmet Ayaz, tüm Türkiye'deki Trabzonlulara seslenerek "Siz de bir forma alın" çağrısında bulundu. Galatasaray taraftarı olmasına rağmen organizasyona katılan Tevfik Bozkurt ise kızlarıyla birlikte geldiğini belirterek, "Trabzonspor'a destek olmak için forma almaya geldik" dedi. Bu görüntü, etkinliğe katılanlar tarafından büyük takdir topladı.

Dernek başkanlarından birlik mesajı

Trabzon Şalpazarı Köyü Derneği'ni temsilen gelen İlhan Erata, federasyonun yönetiminde yer aldıklarını ve kampanyanın hedefine 1 ay içinde ulaşılacağına inandıklarını söyledi. Erata, Trabzonspor etrafında birlik ve beraberlik içinde toplanmayı kendilerine görev edindiklerini ifade etti.

İstanbul Avrupa Yakası Trabzonspor Dernek Başkanı Aziz Taşkın ise 6 forma alarak kampanyaya katkı sağlayacağını açıkladı. "Trabzon demek Türkiye demek" diyen Taşkın, herkesin 3-5 forma alması gerektiğini vurguladı. İstanbul Çekmeköy Trabzonlular Derneği Başkanı Ömer Lütfü Gürsoy da kadın, erkek, çocuk herkesin etkinlikte olduğunu belirterek, Trabzonspor sevgisinin gelecek nesillere de aktarılacağını dile getirdi.

"Yozgat'taki taraftarlarımızı da bekliyoruz"

Başakşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Kadir Bahadır, bölgede 2009 yılından beri faaliyette olduklarını hatırlatarak, hem forma hem kombine anlamında Trabzonspor'un her daim arkasında olacaklarını söyledi. İstanbul'daki her maçı takip ettiklerini ve Trabzon'a da gittiklerini belirten Bahadır, Trabzon'da yaşayan taraftarlara daha çok iş düştüğünü ifade ederek maçlarda takımı yalnız bırakmama çağrısı yaptı.

İstanbul Akçaabatlılar Derneği Başkanı Gökçe Atmaca da daha önce İsmail Turgut Öksüz ile birlikte Kuzey Yıldızı Trabzonlular Derneği'nde 4 yıl görev yaptığını anımsatarak, forma kampanyasına destek olmak için etkinlikte yer aldığını söyledi. Yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren mağaza personeli, kampanyanın Trabzonspor'a önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Federasyon yetkilileri, kampanya hedefi olan 61 bin formaya ulaşana kadar TS Club mağazalarına ziyaretlerin süreceğini ve önümüzdeki günlerde farklı projelerin de hayata geçirileceğini kaydetti. Yozgat'taki Trabzonspor sevdalılarının da kampanyaya göstereceği ilgi merakla bekleniyor.

Kaynak: İHA