Son dönemde gündeme gelen, gıda sektöründeki olumsuz haberlerin ardından uzmanlar, vatandaşları güvenilir et alışverişi konusunda uyardı. Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, tüketicilerin mahallelerindeki bildikleri ve güvendikleri kasapları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı. Yalçındağ, özellikle kıyma alırken, etin tezgahtan seçilerek tüketicinin gözü önünde çektirilmesinin önemine dikkat çekti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Uygulaması Hayat Kurtarıyor

Güvenilirliği teyit etmenin bir diğer yolu olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın karekod uygulamasını işaret eden Yalçındağ, "Vatandaşlar dükkanlardaki bu karekodu telefonlarıyla okutarak, bütün denetim belge ve bilgilere ulaşabilir" dedi. Ayrıca, işletme kayıt belgesinin de herkesin görebileceği bir yerde asılı olması gerektiğini belirtti. Her meslekte olduğu gibi kendi sektörlerinde de kötü niyetli kişilerin olabileceğini ifade eden Yalçındağ, denetimlerin artırılmasını ve suistimal yapanların meslekten men edilmesini talep etti.
Şap Hastalığı Tüketimi Etkilemiyor
Konuşmasında hayvanlarda görülen şap hastalığına da değinen Yalçındağ, bu durumun tüketicilerde yarattığı endişeyi gidermeye çalıştı. Şap hastalığının hayvandan insana bulaşan bir hastalık olmadığını belirten Yalçındağ, et tüketiminde herhangi bir riskin bulunmadığını ve başka hastalıklarla karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Bu açıklamalar, et ve et ürünleri tüketiminde gönül rahatlığı sağlamayı amaçlıyor.





