Türk futbolunun iz bırakan kalecilerinden Volkan Demirel, aktif sporculuk yıllarına dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Sahadaki agresif duruşu ve kalesindeki performansıyla hafızalara kazınan deneyimli isim, yıllarca üzerine yapışan lakaplara doğrudan kendi kelimeleriyle açıklık getirdi.

"AYI OLMAKTAN VE AYI GİBİ GÖRÜNMEKTEN ÇOK MUTLUYUM"

Kamuoyunda sıkça kullanılan "Ayı" lakabına yönelik eleştirilere beklenmedik bir açıyla yaklaşan Demirel, konuyu kızının oyuncaklarına bağladı. Deneyimli teknik adam o süreci şu sözlerle aktardı:

“Bana Fenerbahçe tesislerinde ‘Dayı’ derlerdi. Dışarıda ise ‘Ayı’ lakabı takıldı. İnsanlara belki abes bir kelime gibi geliyor ama benim kızlarımın en sevdiği oyuncak bir ayı. Kızımın bir tane ayısı var, adı da Volkan."

Durumdan rahatsızlık duymadığını aksine bunu benimsediğini belirten Demirel, "Ben ayı olmaktan ve ayı gibi görünmekten çok mutluyum. Çünkü ayı çok güçlü bir hayvandır" ifadelerini kullandı.

Adsız Tasarım 2026 04 10T171741.611

"AZİZ YILDIRIM BABAMSA, ALİ KOÇ AĞABEYİM GİBİDİR"

Kariyerinin şekillenmesinde sarı-lacivertli kulübün yöneticilerinin büyük payı olduğunu belirten Volkan Demirel, eski ve yeni başkanlara olan vefasını vurguladı.

Kendisini var eden ana figürün eski başkan Aziz Yıldırım olduğunu söyleyen Demirel, "Aziz Yıldırım, beni ‘Volkan’ yapan insan. Aziz Yıldırım'ı ben her zaman babam yerine koyarım" dedi. Mevcut başkan için de benzer hisler beslediğini vurgulayarak, "Ali Koç da aynı şekilde benim için. Biri babamsa biri de ağabeyim gibidir" şeklinde konuştu.

UNUTAMADIĞI O ÜÇ MAÇ: "ÇOK GÜZEL GOLLER YEDİM"

Röportajın en dikkat çeken bölümlerinden biri de geçmiş maçlara dair yapılan özeleştiri oldu. Kariyeri boyunca kalesinde son derece şık goller gördüğünü belirten Demirel, hafızasından silemediği anları kendi hataları üzerinden şöyle sıraladı:

"Ben çok güzel goller yedim. Ama aklımda kalanlar, yediğim hatalı goller. Üç tanesini unutamıyorum. Edu ile çarpıştığımız pozisyonda Galatasaray’ın golü, Kasımpaşa maçında kendi kaleme attığım gol ve İtalya’dan yediğim gol.”