Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen incelemeler sonucunda, olaylarla bağlantısı olduğu belirlenen şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Yangınların çevreye verdiği zararın yanı sıra belediyenin hizmet kaynaklarını da tükettiğini belirten Başkan Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çöp toplama alanımızda çıkarılan her yangın, hepimizin hayatını etkiliyor. Soluduğumuz hava kirleniyor, doğamız zarar görüyor. Ekiplerimiz yangını kontrol altına almak için zaman ve emek harcıyor; su, yakıt, araç ve personel imkânlarımız bu müdahalelere ayrılıyor. Hemşehrilerimize hizmet için kullanılması gereken kaynaklarımızın bu şekilde harcanmasına kayıtsız kalamayız.”
Konuyla ilgili yürütülen çalışmalara değinen Arslan, şöyle devam etti: “Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle yürüttüğümüz ortak çalışmalar sayesinde, olaylarla bağlantılı olduğu tespit edilen kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.”
Yerköy’ün doğasını ve ortak yaşam alanlarını koruma konusundaki kararlılığını vurgulayan Başkan Arslan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Yerköy hepimizin evi. Bu memleketin havasında çocuklarımızın nefesi, her hizmetinde çalışanlarımızın alın teri, her kaynağında hemşehrilerimizin hakkı var. Bunları korumak bizim sorumluluğumuz. İlçemizin doğasına, insanımızın yaşamına ve ekiplerimizin emeğine sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğiz. İş birliği için İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, yangınlara özveriyle müdahale eden tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.”

