Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi 15 üniversitenin 11 ilde düzenlediği “AÜB Üniversite Tanıtım Fuarları” kapsamında Abdullah Gül Üniversitesi ev sahipliğinde Kayseri’de başlayan Üniversite Tanıtım Fuarı, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Malatya, Elazığ, Erzincan, Sivas ve Tokat’ta devam eden tanıtım fuarları Amasya Üniversitesi tarafından düzenlenen fuar etkinliği ile sona erdi.
16 ÜNİVERSİTE KATILDI
2021 yılında kurulan ve bünyesinde 16 üniversiteyi barındıran Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından organize edilen Üniversite Tanıtım Fuarları’nda YKS sınavına hazırlanan üniversite adayları 16 farklı üniversiteyi tanıma imkânı bularak, bölümler, meslekler, üniversite yaşamı, üniversitelerin sunduğu imkânlar ve kariyer olanakları hakkında bilgi edindi.
YOBÜ ANLATILDI
Üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencilerinin ve rehber öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım fuarı etkinliklerinde Yozgat Bozok Üniversitesi tanıtım temsilcileri  üniversitenin eğitim-öğretim imkânları, bölüm ve program kontenjanları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, barınma ve ulaşım gibi konular hakkında bilgi vererek tanıtım materyalleri dağıttı.
AVANTAJLARIMIZ VAR
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, ihtisas üniversitesi olarak öne çıkan Yozgat Bozok Üniversitesi’nin önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi.
Rektör Yaşar, Bozok Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 16 üniversitenin tanıtım programı gerçekleştirdiğini hatırlattı. 
Rektör Yaşar,  alanında uzman personel eşliğinde açılan tanıtım stantlarını ziyaret eden öğrencilere ve ailelerine, sahip oldukları bölüm ve programlar, üniversitelerce sunulan imkanlar, ulaşım ve barınma olanakları gibi bir çok konuda bilgi verildiğini aktardı.
Rektör Yaşar Fuarın, üniversitelerin gençlerle buluşturulması, onların doğru tercihler yapabilmeleri bakımından önemli bir fırsat olduğuna değindi.
Rektör Yaşar, YOBÜ’yü en iyi şekilde anlatarak, tanıttıklarına vurgu yaparak,  zengin yurt imkanları, hızlı ulaşım seçeneği, öğrencilerin Yozgat Bozok Üniversitesi gibi bir üniversiteyi tercih etmelerinde etkili olacağına dikkat çekti.
YOZGAT’IN LOKOMOTİFİ
Yozgat Bozok Üniversitesi’nin, Yozgat için önemli bir değer olduğuna işaret eden Prof. Dr. Evren Yaşar, “Üniversitemiz bölgede yüksek öğrenim imkânı sunarak gençlere eğitim fırsatları sağlamaktadır. Aynı zamanda üniversitenin araştırma faaliyetleri, şehrin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmakta, yerel iş imkânları oluşturmakta ve bilgi transferi sağlamaktadır” ifadesini kullandı.
BİLİMSEL GELİŞİME DESTEK
Yozgat Bozok Üniversitesi’nin, Türkiye için de önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yaşar, “Üniversitemiz Orta Anadolu’da eğitim imkânlarını yaygınlaştırmak, nitelikli insan gücünü artırmak ve bilimsel araştırmaları teşvik etmek gibi önemli hedeflere hizmet etmektedir. Üniversite, çeşitli disiplinlerde mezunlar yetiştirerek ülkenin eğitim kalitesinin artırılmasına ve bilgi üretimine katkı sağlayarak Türkiye'nin bilimsel gelişimine destek olmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.
İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ
Yozgat Bozok Üniversitesi’nin aynı zamanda bir ihtisas üniversitesi olduğuna işaret eden Prof. Dr. Yaşar, “İhtisas üniversitesi olmak, belirli bir alanda uzmanlaşmış ve derinlemesine bilgi üretme yeteneğine sahip bir eğitim kurumu olarak öne çıkmanızı sağlar. Bu tür üniversiteler, belirli bir sektör, meslek veya bilim dalında yoğunlaşarak uzmanlaşırlar” şeklinde konuştu.
EĞİTİMDE KALİTE
Yeni dönemde belirlenen hedeflerle ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hedefimiz eğitimde kaliteyi artırmak, güncel öğretim yöntemleri ve teknolojilerini kullanarak öğrenci merkezli bir eğitim sağlamak. Bilimsel araştırmaları teşvik ederek, yerel ve global sorunlara çözümler sunan inovatif çalışmalar yapmak. Bir başka hedefimiz uluslararası işbirliği. Uluslararası üniversitelerle işbirlikleri kurarak öğrenci ve öğretim üyelerine yurtdışı deneyimleri sunmaya çalışıyoruz. Bunların yanı sıra toplumsal katkıyı önemsiyoruz. Üniversitenin yerel topluma ve bölgeye katkısını artırmayı, sosyal sorumluluk projeleri yürütmeyi hedefliyoruz.  Yine sürdürülebilirlik önemli. Çevre dostu uygulamaları teşvik ederek sürdürülebilir bir kampüs oluşturacağız. Mezun istihdamını özellikle önemsiyoruz. Mezunların iş dünyasına uygun yetkinliklere sahip olmasını sağlamak ve iş piyasasına entegrasyonlarını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz.”
                    ÇETİN MERMERTAŞ

Editör: Hakimiyet Gazetesi