Çayıralan Belediye Başkanlığı, söz konusu deponun kiralanması için 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi uyarınca açık artırma usulüyle ihale gerçekleştireceğini duyurdu.
İhale, 20 Ekim 2025 Pazartesi günü saat 13:30’da, Çayıralan Belediyesi Encümen Odası’nda yapılacak. Katılımcılar, şartname hükümlerine uygun şekilde başvurularını tamamlayarak ihaleye katılabilecek.

Depoya Ait Bilgiler

Kiralanacak taşınmaz, Fatih (Dere) Mahallesi 148 ada 5 parsel numarasıyla belediye mülkiyetinde yer alıyor. Belediye yetkilileri, söz konusu deponun kullanıma hazır durumda olduğunu ve kiralanacak alanın ticari veya depolama amaçlı kullanılabileceğini belirtti.

Yozgat Dahil 43 İlin Güzergahı: 122 Ekip 777 Personel Sahada!
Yozgat Dahil 43 İlin Güzergahı: 122 Ekip 777 Personel Sahada!
İçeriği Görüntüle

Geçici Teminat ve Başvuru Şartları

İhaleye katılmak isteyenlerin, 4.320 TL tutarındaki geçici teminat bedelini ihale öncesinde belediye veznesine yatırmaları gerekiyor. Ayrıca, her katılımcının “borcu yoktur” belgesini belediye birimlerinden alması şart koşuldu.
Belediye, teminat yatırmadan yapılan başvuruların kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Vergi ve Resmî Giderler Katılımcılara Ait Olacak

İhale sonucunda yapılacak kiralama işlemine ilişkin her türlü vergi, resim, harç ve diğer yasal giderler tamamen ihaleyi kazanan katılımcıya ait olacak.

Şartname Ücretsiz Temin Edilebilecek

Belediye tarafından yayımlanan ilan metninde, kiralama ihalesine ilişkin tüm detayların yer aldığı şartnamenin ücretsiz olarak belediyeden temin edilebileceği açıklandı. Şartnamede ihalenin kapsamı, depo kullanım koşulları ve sözleşme detaylarıyla ilgili bilgiler yer alıyor.

Belediye İhale Yetkisini Saklı Tutuyor

Çayıralan Belediyesi, Encümen’in ihaleyi yapıp yapmamakta tamamen serbest olduğunu duyurdu. İhale sonucunda herhangi bir anlaşmazlık olması durumunda, çözüm merci olarak Çayıralan Mahkemeleri yetkili kılındı.

İLANA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Kaynak: Haber Merkezi