Akdağmadeni, Saraykent, Çayıralan ve Çandır kaymakamlıkları tarafından eş zamanlı yapılan duyurularda, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, Kur'an kursları ile kamu kurumlarının kendi personeline hizmet veren kreşlerde eğitime ara verildiği belirtildi.

Hamile ve Kronik Hastalar İdari İzinli Sayıldı

Eğitime ara verilmesinin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile personel, engelli bireyler, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik rahatsızlığı bulunan kamu görevlileri ile tatil kararı verilen okul öncesi eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan anneler 31 Aralık 2025 Çarşamba günü 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

Yozgat’ta Ülkü Ocakları’ndan Değerler ve Mavi Vatan Eğitimi
Yozgat’ta Ülkü Ocakları’ndan Değerler ve Mavi Vatan Eğitimi
İçeriği Görüntüle

Akdağmadeni Kaymakamı Cafer Kaymakçı tarafından yapılan açıklamada, sağlık kurumlarında ve sahada acil durum görev sorumluluğu bulunan kurumlarda (Jandarma, Emniyet, AFAD vb.) idari izin uygulamasının, ilgili kurum amirlerince kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde planlanacağı vurgulandı.

Vatandaşlara Trafik Uyarısı

Kaymakamlıklar tarafından yapılan açıklamalarda, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları önemle istendi. Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle tüm vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması, çıkmak durumunda olanların ise gerekli tedbirleri alması gerektiği belirtildi.

Saraykent Kaymakamlığı'nın yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre ilçede yer yer yoğun kar yağışı ve buzlanma hadisesi görüleceği aktarıldı. Çandır Kaymakamlığı ise ilçede beklenen kar yağışı ve soğuk hava göz önünde bulundurularak eğitime ara verildiğini duyurdu.

Komşu İlçede de Tatil Kararı

Yerköy ilçesinin bitişiğinde olan Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde de aynı gerekçelerle 31 Aralık 2025 Çarşamba günü tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Çiçekdağı Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yaygın eğitim merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, Kur'an kursları ve özel eğitim kurslarının da tatil kapsamına alındığı belirtildi.

İlçelerde birer birer eğitime 1 gün ara verilirken, Yozgat Valiliği'nden merkez ilçe için herhangi bir açıklama yapılmadı. Meteorolojik verilerin takip edildiği ve gerekli durumlarda yeni tedbirlerin alınacağı belirtildi.