İl Başkanı Hasan Kandemir, 13 bin 755 metrekare kullanım alanına sahip olacak kütüphanenin, yıl sonunda faaliyete geçeceğini ve Yozgat'ın kültürel hayatına büyük katkı sağlayacağını müjdeledi.
Yozgat'ın çehresini değiştirecek önemli projelerden biri olan İl Halk Kütüphanesi, hızla yükselmeye devam ediyor. AK Parti Yozgat İl Başkanı Hasan Kandemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi ile birlikte inşaat alanında detaylı bir inceleme gerçekleştirdi.
MODERN VE KAPSAMLI BİR KÜLTÜR KOMPLEKSİ
İncelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi alan Hasan Kandemir yaptığı açıklamada, kütüphanenin sadece bir kitap okuma alanı olmaktan öte, kapsamlı bir kültür kompleksi olacağını vurguladı.
Kandemir, “AK Parti döneminde hem Türkiye'de hem de Yozgat'ımıza dev eserler yaptık. Bu dev eserlerden birisi Yozgat İl Halk Kütüphanesi'dir. 2023 yılında ihalesi yapılan bu bina, 13 bin 755 metrekare kullanım alanına sahip olacak” dedi.
Kütüphanenin 7'den 70'e her yaş grubuna hitap edecek şekilde tasarlandığını belirten Kandemir, içerisinde çocuk oyunu salonları, kütüphane salonları, toplantı salonları, Yozgat Şehir Müzesi, otopark, mescit ve özel teras gibi birçok alanın bulunacağını söyledi.
Kandemir, İl Halk Kütüphanesinin faaliyete geçmesiyle birlikte, yaklaşık 70 bine yakın ortaöğretim öğrencisi ve 20 bin üniversite öğrencisine hizmet vererek Yozgat'ın kültürel ve sosyal hayatına büyük bir canlılık katacağını belirtti. Kandemir, ayrıca kütüphanenin bulunduğu Lise Caddesi’nde de önemli bir hareketlilik sağlayacağını ifade etti.
ARALIK AYINDA AÇILACAK
Hasan Kandemir, kütüphane inşaatını üstlenen firmadan aldıkları bilgilere göre, İl Halk Kütüphanesinin 2025 yılı Aralık ayında tamamlanarak faaliyete geçmesinin planlandığını söyledi.
Hasan Kandemir, bu dev eserin Yozgat'a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Kandemir, “Bu eseri Yozgat'ımıza kazandıran önceki dönem Cumhurbaşkanımız Fuat Oktay, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, önceki dönem milletvekillerimiz ve mevcut Yozgat milletvekillerimiz Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan'a teşekkür ediyoruz. En başta da özellikle Cumhurbaşkanımız, Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'a ve ilgili yetkilere şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.
YOZGAT ŞEHİR MÜZESİ DAHA GENİŞ BİR KOLEKSİYONLA HİZMET VERECEK
Yeni İl Halk Kütüphanesi’nin, aynı zamanda Yozgat'ın kültürel mirasının sergileneceği bir merkez olacağını vurgulayan Kandemir, “Nizamoğlu Konağı'ndaki Yozgat Kent Müzesi buraya taşınacak. İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Hüseyin Çiftçi'den aldığımız bilgilere göre, şu anda sergilenmeyi bekleyen yaklaşık 11 bin eser var. Bu 11 bin eserle ve mevcut olan bin 500 eserle toplam 12 bin 500 tarihi ve kültürel eseri 2 bin 300 metrekarelik alanda sergileyeceğiz” diye konuştu.
Bu sayede gün yüzüne çıkmamış birçok kültürel ve arkeolojik eserin milletle buluşturulacağının da altını çizen Kandemir, kütüphanenin sadece bir okuma alanı değil, aynı zamanda canlı bir şehir müzesi olarak da hizmet vereceğini belirtti. SÜMEYYE İLHAN