Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bulunan Eyüp Sultan Camii’nde, gençlerin cami ile bağlarını güçlendirmek ve düzenli ibadet alışkanlığı kazandırmak amacıyla özel bir uygulama hayata geçirildi. Cami imamı Mustafa Taki Albayrak tarafından başlatılan uygulama kapsamında, teravih namazlarının ardından gençlere ikramlarda bulunuluyor

Ramazan ayı boyunca sürdürülen bu uygulamanın temel hedefi, gençleri cami ortamına ısındırmak ve manevi atmosferi daha samimi bir şekilde deneyimlemelerine vesile olmak olarak belirtiliyor. Namaz sonrası yapılan ikramlar, gençler arasında cami cemaatine katılımı teşvik eden bir buluşma noktası oluşturuyor.

"Genç Kardeşlerimizi Alıştırmak İçin"

Eyüp Sultan camii teravih namazını kılan genç kardeşlerimizi alıştırmak ve devamlılık kazandırmak için namaz sonrası her gün ikram dağıtılıyor.

Yozgat TÜGVA Hünerhane'de Kanvas Çanta Yapımı Etkinliği Düzenlendi
Yozgat TÜGVA Hünerhane'de Kanvas Çanta Yapımı Etkinliği Düzenlendi
İçeriği Görüntüle

İmam Mustafa Taki Albayrak, uygulamanın amacını bu sözlerle özetledi. Albayrak, genç neslin dini ve manevi değerlerle iç içe büyümesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Uygulama, sadece imamın şahsi çabasıyla sınırlı kalmıyor. Eyüp Sultan Camii cemaati de bu anlamlı hizmete maddi ve manevi olarak destek veriyor. Cemaat üyeleri, ikramların temini ve dağıtımına katkı sağlayarak sosyal dayanışmaya örnek teşkil ediyor.

Cemaatten Tam Destek

Cami cemaatinin uygulamaya gösterdiği ilgi ve katkının oldukça yüksek olduğu gözlemleniyor. Cemaat üyeleri, gençlerin camiye olan ilgisindeki artıştan ve ortaya çıkan kardeşlik ortamından duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar. Bu kolektif çaba, mahalle ve cami sakinleri arasındaki bağları da güçlendiriyor.

Akdağmadeni ilçesinde Ramazan ayının manevi iklimine yakışan bu sosyal proje, din görevlilerinin toplumla bütünleşmesi ve gençlere yönelik pozitif yönlendirmelerde bulunması açısından dikkat çekiyor. İmam Albayrak ve Eyüp Sultan Camii cemaatinin bu girişimi, diğer cami ve ilçeler için de örnek teşkil edebilecek bir mahalle buluşması olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: Nusret Emre Akses