Etkinliğe Belediye Başkanı Üzeyir İnce, İlçe Kaymakamı Can Kurt ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Şehit Mehmet Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa, Çekerek Kaymakamı Can Kurt, Belediye Başkanı Üzeyir İnce, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

"Kültürel Mirasımıza Sahip Çıkan Gençlerimizi Tebrik Ediyoruz"

Etkinlikle ilgili bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Üzeyir İnce, doğanın uyanışını, kardeşliği ve bolluğu simgeleyen Nevruz Bayramı’nı öğrencilerin hazırladığı programla kutladıklarını ifade etti. İnce, "Kültürel mirasımıza sahip çıkan gençlerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz" dedi.
Yozgat'ta Nevruz Bayramına Öğrenci Dokunuşu 1Gerçekleştirilen etkinlikte Nevruz geleneğine uygun olarak çeşitli aktiviteler yapıldı. Program kapsamında örste demir dövüldü, Nevruz ateşi yakıldı ve geleneksel yarışmalar düzenlendi. Etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Öğrencilerin öncülüğünde gerçekleşen kutlamada, baharın gelişi ve birlik beraberlik mesajları ön plana çıktı. Yoğun katılımın olduğu program, kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması noktasında anlamlı bir organizasyon olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Çekerek Belediyesi