AK Parti Yozgat İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Hasan Kandemir, teşkilat üyeleri ve çok sayıda basın temsilcisi katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hasan Kandemir, Faruk Acar’ı Yozgat’ta ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.
“Ramazan, Milletle Bağı Tazeleme Fırsatıdır”
Konuşmasında Ramazan ayının manevi önemine değinen Faruk Acar, bu dönemi milletle olan bağları güçlendirme fırsatı olarak gördüklerini ifade etti. Acar, “Niyetimiz bir, inancımız bir, yolumuz bir diyerek sahadayız. Ak kadrolar olarak her haneye devletimizin şefkatini ve milletimizin birlikteliğini taşıyoruz” dedi.
Türkiye Yüzyılı vizyonuna vurgu yapan Acar, birlik ve beraberlik mesajı vererek teşkilatların Ramazan boyunca sahada aktif şekilde çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
“Türkiye Zorlu Süreçlerden Güçlenerek Çıktı”
Türkiye’nin son yıllarda önemli sınamalardan geçtiğini belirten Acar, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi, küresel salgın ve büyük depremlerin ardından devletin güçlü bir şekilde ayağa kalktığını ifade etti.
Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde deprem bölgesinde yürütülen yeniden inşa sürecine dikkat çeken Acar, yüz binlerce konutun teslim edildiğini ve yaraların büyük ölçüde sarıldığını dile getirdi.

Ekonomi ve Dış Politikada Mesajlar
Ekonomide dengelenme sürecinin başladığını belirten Acar, enflasyonla mücadelede kararlı bir program uygulandığını söyledi. Türkiye’nin artık küresel ölçekte söz sahibi bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Acar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiğinin Türkiye’yi uluslararası arenada belirleyici aktör haline getirdiğini kaydetti.
Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Acar, Türkiye’nin vicdan merkezli dış politika anlayışıyla hareket ettiğini vurguladı.
Muhalefete Eleştiri
Konuşmasında ana muhalefeti de eleştiren Acar, belediyecilik hizmetleri üzerinden değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin hizmet siyaseti yürüttüğünü ifade eden Acar, teşkilatların Ramazan boyunca mahalle mahalle çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.
Kadın ve gençlik kollarının saha çalışmalarına da değinen Acar, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ziyaretlerin ve sosyal destek programlarının devam ettiğini söyledi.
“Ramazan’ın Manevi İklimini Hep Birlikte Yaşayacağız”
Ramazan ayının birlik ve dayanışma ayı olduğunu belirten Acar, teşkilatların kapı kapı dolaşarak vatandaşlarla bir araya geleceğini ifade etti.


