Yozgat'ta telefoncu esnafı, cep telefonu satışlarında taksit imkanının genişletilmesine yönelik beklentileri değerlendirdi. Artan telefon fiyatları nedeniyle vatandaşların peşin alışverişte zorlandığını belirten esnaf, kredi kartıyla taksitli satışların hem müşterilere hem de işletmelere kolaylık sağlayabileceğini ifade etti. Telefonculuk yapan Mustafa Kula, Hüseyin İbiş ve Sefa İnaç, olası düzenlemeye ilişkin görüşlerini paylaştı. Esnaf, özellikle ödeme kolaylığının satışları hareketlendirebileceğini düşünüyor.

Yozgatlılar Dikkat: Cep Telefonunda 12 Taksit Sınırı 40 Bin Liraya Çıktı!
Yozgatlılar Dikkat: Cep Telefonunda 12 Taksit Sınırı 40 Bin Liraya Çıktı!
İçeriği Görüntüle

Yozgat'ta Telefoncu Esnafı Taksitli Satış Düzenlemesini Bekliyor (3)

MUSTAFA KULA: SATIŞLARIMIZ İÇİN GÜZEL OLUR

Telefoncu esnafı Mustafa Kula, taksitli satışların işletmeler açısından avantaj sağlayacağını belirterek, “Tabii ki işimize gelir. Benim anlaşmam bir gün sonra direkt yatar. Satışlarımı o şekilde yapmam güzel olur.” dedi.
Kula'nın açıklaması, esnaf açısından tahsilat süresinin de belirleyici olduğunu ortaya koydu.
Yozgat'ta Telefoncu Esnafı Taksitli Satış Düzenlemesini Bekliyor1

HÜSEYİN İBİŞ: VATANDAŞ RAHAT ALIŞVERİŞ YAPAR

Telefoncu Hüseyin İbiş ise kredi kartıyla taksit imkanının alışverişleri artırabileceğini söyledi.
İbiş, “Tabii ki güzel olur. Önceden nakit satışlarımız oluyordu ama şimdi insanlar kredi kartları ile rahat bir şekilde taksitli olursa çok güzel olur.” ifadelerini kullandı.
Özellikle yüksek fiyatlı telefon almak isteyen Yozgatlı vatandaşlar için ödeme seçeneklerinin genişlemesi, alışveriş kararlarını etkileyebilir.
Yozgat'ta Telefoncu Esnafı Taksitli Satış Düzenlemesini Bekliyor (2)

SEFA İNAÇ: VADE FARKLARINDA İNDİRİME GİDİLSİN

Telefoncu Sefa İnaç, taksitli satışların yanı sıra esnafa yansıyan maliyetlerin de değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
İnaç, “Ben taksitli satmıyorum ama güzel olurdu. Vade farklarında indirime gidilse, esnaf için güzellikler yapılsa neden kötü olsun, seviniriz.” diye konuştu.
İnaç'ın sözleri, taksit sayısı kadar vade farklarının da önem taşıdığını gösterdi. Finansman maliyetlerinin düşmesi, hem işletmelerin fiyatlandırmasını hem de vatandaşların ödeyeceği toplam tutarı etkileyebilir.
Yozgat'ta Telefoncu Esnafı Taksitli Satış Düzenlemesini Bekliyor (1)

CEP TELEFONLARINDA TAKSİT DÜZENLEMESİ NE GETİRDİ?

Ticaret Bakanlığının 15 Ekim 2026'da duyurduğu düzenlemeyle sıfır cep telefonlarında 12 ay vadeye esas fiyat sınırı 20 bin liradan 40 bin liraya yükseltildi. Daha pahalı telefonlarda üç aylık sınır korundu. Yenilenmiş telefonlarda ise senetli satış gibi Bakanlığın düzenlediği yöntemlerde tutar sınırı olmadan 12 ay taksit imkanı getirildi.

Muhabir: İhsan Çelikkaya